Ajánlat kérése

Hogyan csökkentsük otthonunk hőveszteségét

belteri-hoszigeelesTermészetesen az egyik legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha lakásunk külsőleg van hőszigetelve, mivel ezzel a technológiával jelentős mennyiségű hőt tarthatunk otthonunkban. Sajnos ehhez a megoldáshoz nagy anyagi beruházásra van szükség, melynek megteremtése nem minden helyzetben megoldható. Vegyünk például egy többlakásos épületet, mely lakóinak nagy része nem rendelkezik olyan megtakarításokkal, melyeket ilyen munkálatokra tudna fordítani. De nem kell elkeseredni, mert egyénileg is megoldhatjuk otthonunk hőszigetelését, ugyanis nem csak a külső falak szigetelésével érhetjük el ezt, hanem a beltéri szigeteléssel is jelentősen csökkenthetjük a kiáramló hő mennyiségét.

Lakásunk hőszigetelése utólagos munkálatokkal

Otthonunk belső falainak szigetelésére a legcélszerűbb és legköltséghatékonyabb eljárás, az úgynevezett hőszigetelő kerámia bevonat. Ez a megoldás hatékonyan segíti a lakásba beáramló hő bejutását, de segít a hőveszteség csökkentésében is. Tehát nyáron élvezhetjük a hűvös, télen pedig a meleg jótékony hatását. Persze ha még mélyebben a pénztárcánkba nyúlunk, más lehetőségeink is akadnak. Ezeknek viszont több hátránya is lehet a nagyobb költségeken felül, ugyanis jóval csökkenti lakásunk méreteit és nem utolsó sorban a munkálatokhoz nagyobb energiát kell befektetni, melynek pénzügyi vonzatai is nagyobbak.

További technikák belső falak szigetelésére

Otthonunk újjáépítése közben számos lehetőségünk van csökkenteni annak hőleadását, mellyel nem kell azon aggódnunk, hogy alkalmazásuk során nagymértékű helyveszteséget tapasztalnánk. Továbbá a hőszigetelő festékek és bevonatok használata a falakon és a plafonon egyaránt enyhíti azok hűvös érzetét, mely a kényelem nézőpontjából nem mellőzendő. Új építésű házak és olyan szobák esetén, melyek mellett fűtetlen helyiség található, úgynevezett hőhíd alakul ki és ezeken a részeken a folyamatos hőmérséklet különbségből adódóan állandó páralecsapódás tapasztalható, mely gombásodáshoz és penész képződéséhez vezethet, de a hőszigetelő bevonatok ezek ellen is megfelelő védelmet nyújtanak. Jótékony hatásuk mellett otthonunk szépészeti hibáit is remekül elfedik és bátran használhatók könnyű vázas, vagy könnyűszerkezetű épületeknél, továbbá beépített tetőtér alkalmazása esetén.

Olyan épületekben és házakban, melyek újjáépítésük közben beltéri hőszigetelő anyagokkal lettek ellátva, sokkal komfortosabb és kellemesebb érzésünk támad. Emellett pénztárcánkat is megkímélhetjük, mivel a hőszigetelő festékek használata nem igényel különösebb szaktudást, így magunk is alkalmazhatjuk őket. A korábban említett hőhidak kialakulása miatt okozott kellemetlen következmények ellen a szabályosan áramló meleg levegő nyújt védelmet, mely megakadályozza a pára lecsapódását.

Alkalmazzunk beltéri hőszigetelő festéket és győzzük le a penészt

Nincs túl nehéz dolgunk, ha már volt ecset a kezünkben, hiszen a beltéri hőszigetelő bevonatok (További információ a beltéri hőszigetelő festékről itt>> ) felvitele nem sokban különbözik egy átlagos festési munkától. Csak úgy, mint egy festés előtt, itt is elengedhetetlen, hogy a falfelületet és a mennyezetet megfelelő módon lekezeljük. Hogy munkánk eredményes legyen, négy feltételnek kell megfelelnünk:

 1. Ügyeljünk rá, hogy a festeni kívánt felület ne legyen nedves!
 2. Fontos, hogy a munkafelületnek teljesen szennyeződésmentesnek kell lennie!
 3. Olyan felületet kell létrehozni, melyekre gond nélkül felkenhetjük az anyagot!
 4.  Ha fennáll a penészedés lehetősége, alaposan tisztítsuk meg a fal érintett részét és mindenképpen használjunk penészölő folyadékot!

A munka első része a gletteléssel kezdődik, de fontos, hogy a munkafelületet penészölő anyaggal lekezeljük. Ha eredményes munkát szeretnénk, tegyük meg ezt a glettelés után is, így kizárhatjuk a penész későbbi megjelenését.

Abban az esetben, ha hőszigetelő anyagot használunk nemcsak a komfort érzetünk javul otthonunkban, de kiadásainkat is csökkenthetjük a téli hónapokban. Ezen kívül a beltéri hőszigetelő anyag használatával megakadályozhatjuk otthonunk penészesedését és ezzel megvédhetjük saját és az otthonunkban élők egészségét. Minden ember számára az a legfontosabb, hogy biztonságos otthont teremtsen családjának.

ThermoShield Interiur – 30% fűtés!

thermoshield-belteri-falfestekÖn számára is fontos, hogy mikor munka után hazaér, otthonában egy komfortos, kellemes környezet várja, ahol igazán el tudja engedni magát? Mit gondol, nem rontja ezt az idilli képet a sarkokból visszanéző fekete penészfoltok, a dohos levegőjű szobák, a házon belüli kibírhatatlan hőség nyáron, vagy éppen a hideg, hűvös klíma télen? Ha továbbolvas megtudja erre is megoldás a ThermoShield beltéri falfesték >>.

 További kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot:

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet