Ajánlat kérése

Minden, amit a festékről és festésről tudni érdemes

Színek

Festék szempontjából mindenki számára az első legfontosabb gondolat; hogy milyen színt is válasszunk. A megfelelő szín kiválasztásánál figyelembe kell vennünk környezetünket. Nagyon fontos, hogy az adott árnyalat passzoljon a lakásunkhoz, több szín alkalmazása esetén az adott helyiséghez. Mindenképp olyan árnyalatot válasszunk, amely természetünkhöz leginkább közel áll, hiszen lakásunkban napi több órát is eltöltünk, ezért az a közérzetünkre is meghatározó szereppel bírhat. Akár hisszük, akár nem egy jól megválasztott szín, a fejfájásunkra is jótékony hatással lehet, sőt gyógyító szereppel is bírhat.

Azok számára, akik a meleg árnyalatokat kedvelik leginkább a barna és sárga színeket ajánljuk. Ezen árnyalatok jó hangulatot kölcsönöznek otthonunkba, segítenek ha lehangoltak vagyunk, vagy rossz kedvünk van, boldogságot, életvidámságot hangsúlyoznak. Megfelelő párosítással egy nagyszerű mediterrán hangulatot adhatunk otthonunknak. Alkalmazásukat tekintve kiválóan mutatnak különböző fa – és kovácsoltvas bútorokkal.

Akik hazaérve egy kis nyugalomra és kikapcsolódásra vágynak, otthonukban leginkább pihenni szeretnek, nekik a zöld színek a legmegfelelőbbek. A zöld árnyalatai megnyugtatják, kiegyensúlyozottabbá varázsolják a lelket. Kitűnő párosítás lehet a különböző fabútorokkal.

A hűvösebb árnyalatok kedvelőinek a kék színek hozzák a megelégedettséget. Hozzájárulnak stresszmentes közérzetünk alakításához, nyugtató erővel bírnak. Nagyon jó hatással vannak azokra, akik migrénes fejfájásokban szenvednek, vagy magas a vérnyomásuk. A kék árnyalatok jól mutatnak fürdőszobában, nappaliban, ahol a friss levegő érzetét szeretnénk velük kelteni.

A szín megválasztását tekintve azt is figyelembe kell vennünk, hogy egy kis területű helyiségbe inkább világos árnyalatokat alkalmazzunk, hiszen ezzel tágíthatjuk a teret, míg a sötétebb színek szűkítik azokat.

Festékek összetétele

A festékek szempontjából nagyon fontos, hogy semmiféle veszélyes anyagot ne tartalmazzanak. Nagyon káros lenne Ön és családja egészségére, ha párolgásuk során bármiféle a szervezetünkre ártalmas anyag kerülne azon légtérbe, amelyben mi is tartózkodunk. Éppen ezért, a megelőzés céljából mindenképp vízbázisú festékek megvásárlását javasoljuk, amelyek felhasználás után elpárolognak. Vásárláskor ne sajnáljuk az időt a festéken található tájékoztató alapos áttanulmányozására. Akkor választunk a legjobban, ha a dobozon feltüntetettVOC érték nulla közeli értéket mutat.

Az egyedüli ilyen termék a magyar piacon a ThermoShield beltéri falfesték 0 VOC tartalommal, Ismerje meg >>

Penészképződés

A penészképződés egy nagyon kellemetlen és egészségtelen folyamat. Ennek megelőzése érdekében fontos betartanunk néhány alapvető szabályt. A festék kiválasztásánál mindenképp figyelembe kell vennünk, hogy az gátolja a penészképződést. Ez önmagában nem elég, hiszen használata előtt megfelelően gondoskodnunk kell a festendő felület alapos megtisztításáról, penészmentesítéséről. Miután egy tökéletesen tiszta felületet kaptunk, utána alkalmazhatjuk az általunk választott páralecsapódást megakadályozó festéket. Ezzel is biztosítjuk a penész későbbi kialakulásának veszélyét.

A legmegfelelőbbek a különböző hővisszaverő tulajdonsággal rendelkező kerámia tartalmú festékek, amelyek alapanyaguknál fogva megakadályozzák a páralecsapódást, valamint a penészképződést. Természetesen a későbbiek folyamán is nagy figyelmet kell fordítanunk a megakadályozásra, különösen a magas páratartalmú helyiségekben. Próbáljunk meg minél többet szellőztetni, az elhasználódott, valamint a friss levegő cseréjéről gondoskodni. Manapság már egyre több erre alkalmas, az ablak peremébe belemart szellőztető készülék kapható, amely magától is megoldja ezt a problémát, így biztosítva számunka a minimális odafigyelés lehetőségét. A választásnál tartsuk szem előtt, hogy a festék időtálló és mosható legyen.

Kültéri – homlokzati falfestékek

A kültéri festékeknél mindenképp a drágább, jobb minőségű termékek megvásárlását ajánljuk. Igaz, hogy ez egy nagyobb összegű kiadást jelent, de még mindig jobb egyszer megfizetni, mintha évente kellene újrafestetnünk házunkat, ami nem kevés időbe és pénzbe kerül. A minőség mellett nagyon fontos a megfelelő szín megválasztása is. Igyekezzünk olyan árnyalatot kinézni, ami illik környezetünkhöz, házunk stílusához, és előre láthatólag nem fogjuk hamar megunni. Kültéri falfestéknél inkább világos színeket célszerű választani, hiszen egy sötét árnyalat sokkal nehezebben ellenáll a nap erős sugárzásának, hamarabb kifakul, elveszti szépségét. Természetesen egy világosabb festék szempontjából is nagyon fontos, hogy ellenálljon az UV sugárzásnak, összetételét tekintve pedig a szélsőséges időjárási viszontagságoknak is.

Melyik terméket ajánljuk?

1. Amelyik 15 év garanciával rendelkezik

2. Ahol a megkérdezett vevők 93% pozitív visszajelzést ad

3. Amelyikről a festők 78% úgy nyilatkozik, hogy csak azt ajánlaná vevőinek

4. Ahol az új vásárlók 56% vevői ajánlás útján jön

Ez az egyedülálló ThermoShield kültéri festék, ismerje meg Ön is >>

 

Fajtájukat tekintve a kültéri falfestékek három csoportba sorolhatóak:

Fafestékek

Fa felület festése esetén mindenképp figyelembe kell vennünk hogy a fa egy élő anyag, folyamatos mozgásban van, szerkezete mindig változik. Éppen ezért ezen felületek kezelésére célszerű az úgynevezett fafestékeket használni, amelyek összetételüket tekintve rugalmasak, ezzel biztosítva, hogy igazodnak a fa mozgásához, vetemedéséhez. Legjobb választás a különböző vízhatlan, páraáteresztő festékek vásárlása. Használatukkal elkerülhetjük, hogy a festék lepattogjon az adott felületről, tartós és időtálló legyen.

Fémfestékek

A fémfestékek használatával az elsődleges szempont az adott felület rozsdásodásának megakadályozása. Ilyenkor a festék feladata, hogy a fémfelületet elzárja a nedvességtől, párától, amellyel elkerüljük a különböző oxidációs folyamatok megindulását, és magát a rozsda felületen való képződését. Ezen eljárás speciális felület előkezelési munkálatokat igényel.

Tetőfestékek

Bár egy igen kis részét képezik a piacon megtalálható festékkínálatnak, úgy hasznosságuk meghatározó jelentőségű. Egy jól megválasztott tetőfesték számos problémától tud megóvni minket. Elsősorban gondoljunk csak az alattomos tetőbeázásra, amely mindenki számára kellemetlen gondokat tud okozni. Másik kulcsfontosságú tényező a hővisszaverő tulajdonságuk. Tetőfestékek alkalmazásával a nyári forróság ellenére is kellemes, hűvös időt tudunk biztosítani otthonunkba, ezzel is megspórolva a drága klímaberendezések kiépítését. Használatukat megelőzően gondoskodnunk kell a tető alapos megtisztításáról, hiszen nagy mennyiségű kosz rakódik rá nap, mint nap.

Reméljük, hogy a fenti összefoglalóval átláthatóvá vált portálunk tartalma, és hasznos információkkal tudunk szolgálni az Ön számára, ami által gyakori látogatóink körében üdvözölhetjük. Hozzászólásaikat, megjegyzéseiket szívesen fogadjuk, ezzel segítve a másokban is esetlegesen felmerülő kérdések letisztázását és megmagyarázását, valamint oldalunk hasznos információ tartalmának növelését.