Ajánlat kérése

Három kérdés, amit fel kell tennie magának, ha szeretné, hogy kültéri faépítményei hosszú életűek legyenek…

natureA kültéri faszerkezetek megóvása folyamatos kihívást jelent mindenkinek. Ahhoz, hogy a faszerkezetek hosszú élettartamnak örvendhessenek, elsősorban két dologgal kell tisztában lennünk: egyrészt a favédelem, másrészt pedig a felületkezelés megfelelő módjaival. Ön tisztában volt eddig azzal, hogy a kültéri faépítmények épsége és szépsége elsősorban felületük körültekintő kezelésének köszönhető?

A ThermoShield hőszigetelő fafesték csodálatos védelmet biztosít a fafelületeknek

Egy jó barátom szintén oda van a fából készült dolgokért. Lenyűgözi őt a fa varázslatos atmoszférája, illetve az, hogy rendkívül előnyös tulajdonságai vannak. Pár éve meglátogattam ezt a barátomat, mivel akkor már igen rég nem találkoztam vele, és kedvem támadt beszélgetni vele egy jólesőt. Mikor megkérdeztem tőle, hogy milyen az élet a faházban, legelőször áradozott róla, milyen csodás is egy faházban élni… De aztán pár perc múlva „kibújt a szög a zsákból”.

Még csak három éve annak, hogy befejezték az építkezéseket, de már újra kell csinálniuk a ház külső felújítását, át kell festeni a kerítést, és a faház külső felületét is. Ilyen rövid idő alatt elöregedett a ház homlokzati bevonata, teljesen kiszáradt a napsütéstől, apró repedezések jelentek meg rajta. Eleinte jónak tűnt a favédelmi technika amit használtak, de aztán ez a háromévenként esedékes felújítási procedúra nagyon elkedvtelenítette őt. Annál inkább, hogy náluk tényleg minden fából készült, nemcsak a ház, hanem a kerítés, a terasz oszlopai, a kerti sütő pavilonja mind-mind fából vannak, és ezeknél is ugyanolyan problémák jelentkeztek.

Sajnos akkoriban még nem ismertem azt a fabevonatot, amit ma már ismerek, és tudom, hogy messze a legelőnyösebb megoldás mindenkinek, aki tartós favédelemre törekszik – így nem tudtam neki segíteni. Idővel viszont felkerestem őt újra, és megmutattam neki a ThermoShield hőszigetelő fafestéket, nagy megkönnyebbülésére. Mióta ezt a festékbevonatot alkalmazza, többé nem kell stresszelnie ezeken a problémákon – ahogy hamarosan Önnek sem kell majd!

Ön is kedveli a természetes anyagokat? Tisztában van vele, hogy a kültéri faobjektumok épsége és tartóssága elsősorban a felületük hatékony kezelésén áll, vagy bukik? Netán éppen Ön is faházban él, vagy talán a víkendháza készült fából? Akárhogy is, hogyha van olyan kültéri faszerkezet az életében, amelyet szeretne még nagyon sokáig szépnek és épnek látni, akkor…

…három óriási örömhírrel is tudok szolgálni Önnek!

 1. Soha többé nem fogja nyomasztani Önt, hogy legkedvesebb fa-alapanyagú kültéri építményei elöregednek, repedezések jelennek meg rajtuk
 2. Nem kell tovább tétlenül néznie, ahogyan a faszerkezetek a nem megfelelő favédelmi óvintézkedések eredményeképp eltorzulnak
 3. Véget ér a pár évenként visszatérő, hatalmas felfordulással és stresszel járó házfelújítások ideje!

Tulajdonságait tekintve a fa egy zseniális építőanyag. Organikus, jóleső illata van, természetes érzés megtapintani, öröm járja át az ember, ha csak ránéz. Teljesen érthető, hogy mindezen kedvező hatásait minél tovább szeretnénk élvezni. A kültéri faszerkezetek körültekintő védelmére vonatkozó intézkedéseket soha nem lehet elég korán megtenni.

A fából készült dolgokra leselkedő legnagyobb veszélyek, ezek jellemzői

jb-kerites-2009-2Az egyik legnagyobb veszély, amely minden fából készült dologra leselkedik nem más mint a víz. Azáltal, hogy a nedvesség a farostok közé kerül, maga a fa megduzzad, és megváltozhat eredeti alakja. De ez még nem minden, a nedves fa ugyanis remek táptalaja egyes különböző gomafajtáknak, amik a fafelület elszíneződéséhez, a fa szálszerkezetének károsodásához vezetnek.
A másik fából készült dolgokat veszélyeztető tényező pedig a napsugarakban rejlő hőenergia. Azáltal, hogy adott fafelületet tartósan napsugárzás ér, a benne található nedvesség kipárolog, magának a fának pedig emelkedik a hőmérséklete. Ezzel együtt a térfogata is csökken, e térfogatváltozás miatt pedig a fa szárazzá, törékenyebbé válik, kisebb-nagyobb repedezések jelennek meg rajta. Kellő hővédelemmel persze mindez megelőzhető lenne.

A fa ennek a két kívülről érkező hatásnak úgy van kitéve, hogy azok váltják egymást. E hatásoknak folytatólagosan kitéve az objektumokat, végeredményül elkezdenek csavarodni, szétrepedezni, elvesztik eredeti formájukat. A hőtágulás és összeszáradások állandó váltakozásából kifolyólag tönkremegy, megcsúnyul. Gondolja, hogy mindezek alatt Önnek csupán a tehetetlen személő szerepe juthat, hogy nem tehet érdemben semmit?

Gondolja át alaposan, nézzen szembe a következő kérdésekkel:

 1. „Pusztán azért, mert a kültéri tárgyaim fa alapanyagúak, tétlenül végig kell néznem ahogy a változó időjárási viszonyok – az elégtelen hővédelmi intézkedések eredményeképp – teljesen tönkreteszi őket?”
 2. Muszáj pár évente újra és újra végigszenvednem magam a szükséges favédelmi eljárásokon, úgy, hogy minden alkalommal csupán időlegesen oldom meg a problémákat, mintegy elodázva újbóli felbukkanásukat?
 3. Higgyem el, hogy márpedig ez ellen nincs mit tenni, a fából készült tárgyak természetes öregedési folyamatát nem változtathatom meg, még csak nem is késleltethetem?

Örülne neki, hogyha a kertben található faépítményei tartósan védettek és szemet gyönyörködtetőek maradnának? Sokat adna azért, hogy ne kelljen tehetetlenül szemlélnie ahogy az idő vasfoga felemészti egykori szépségüket? Megkönnyebbülne, hogyha nem nyomasztaná az az állapot, hogy pár évente el kell végeznie a fáradságos és körülményes favédelmi óvintézkedéseket? Szeretné, hogy kevesebb pénzt kelljen költenie fa alapanyagú tárgyai karbantartására? Akkor…

…úgy fest, hogy a ThermoShield hőszigetelő fafesték Önnek való dolog!

Tegye múlt idejűvé favédelmi problémáit!

Mi a véleménye? Nem volna helyénvaló tenni pár lépést, hogy az eddig elbeszélt problémáktól megszabaduljon?Gondolja csak el, elégedetten hátradőlhetne, problémáit maga mögött tudva, mivel legalább 15 évre elfelejthetné a fából készült tárgyai védelmével kapcsolatos problémákat.

Mi értelme volna mást választani, ha favédelemről van szó?

festes-utan-0230A fából készült felületek szakszerű kezelését precízen, a megfelelő szabályokat követve kell végrehajtani. Akik e témában szakemberek, több éven keresztül tanulnak erről képzésük során, és persze később, munkába állásuk után is fejlődnek gyakorlati ismereteik.

A különböző – tipikusan nagy üzemekben alkalmazott – favédő bevonatokat más és más, de mindig meghatározott hőmérsékleten kell felvinni a fafelületekre. Az utolsó felvitt réteg színezi be az adott felületet, ám ezt megelőzően minimum egy, de gyakran több réteg előzetes alapozó- és gombaölő-réteget kell felvinni az anyagra, hogy megfelelő védelemmel lássuk el. Az sem titok, hogy a nagyüzemekben használt gépekkel és az otthoni ecsettel véghezvitt felületkezelések között hatalmas minőségbeli különbség van.

Az igazán minőségi, hatékony szerekre egyedül az ipari beszállítókon keresztül tehetünk szert, az meg, hogy pontosan milyen favédő anyag mellett is döntsünk, még egy képzett szakember számára is sok gondolkodnivalót jelent. Nyugodtan tegye próbára őket, kérdezzen meg egy párat közülük bátran! Amennyiben a megkérdezettek mind ugyanazt ajánlják majd Önnek, nem kell tovább törnie a fejét, mert a helyzet egyértelmű. Azonban van egy olyan sejtésem, hogy nem ez lesz a helyzet.

Komolyan ennyire el szeretne mélyülni a fa felületek védelmének szakirodalmában? Biztos benne, hogy érdemes kifizetnie azt a „tanulópénzt”, ami egy ilyen út természetes velejárója?

A ThermoShield hőszigetelő fafesték hatásmechanizmusa egy nagyon modern technikán alapszik, minden kültéri faépítménynek tartós védelmet nyújthat

 1. A festék szabad szemmel észlelhetetlenül apró kerámiagömbök millióit tartalmazza, ezek pedig egy csúcsminőségű kötőanyagba ágyazódnak be, teljesen egyenletesen. A ThermoShield hőszigetelő fafesték a benne található kerámiaszemcsék által biztos hővédelmet jelent.
 2. A festékbevonat egyik alkotóeleme, nevezetesen a speciális, gyantához hasonlatos kötőanyaga féligáteresztő membránként működik. Ez azt jelenti, hogy meggátolja azt, hogy a kívülről érkező nedvesség bejusson a fa belsejébe, ellenben a már benne található nedvességet képes kiengedni – így folyamatosan ideális szinten tartja a fa nedvességtartalmát.
 3. A ThermoShield hőszigetelő fafesték nem tartalmaz oldószereket, kiválóan fed, és rendkívül gyorsan megszárad.
 4. Az alapanyag színezhető, ezáltal rengeteg színárnyalatot lehetséges belőle létrehozni.
 5. Speciális összetevőinek köszönhetően kitűnő színtartóssági képességgel rendelkezik, nem fog idő előtt kifakulni a festék. Remek színtartósságának köszönhetően a ThermoShield hőszigetelő fafestékkel kezelt felület évek elteltével is javítható (például falfirkák eltávolításakor) úgy, hogy a javítás nem ront az esztétikai minőségén.
 6. Nyáron védelmet nyújt a nagy melegtől, mivel egyenletesen eloszlatja a hőt, illetve visszaveri a felületet érő hősugarakat.
 7. A ThermoShield hőszigetelő fafesték meggátolja a penészgombák kialakulását és terjedését, az algák ellen is védi a kezelt felületet.
 8. A fafelület a bevonat speciális kötőanyagának, illetve a benne található kerámiagömböcskéknek köszönhetően még 15 év elteltével is majdnem ugyanolyan szemet gyönyörködtető, mint újkorában.
 9. A hőszigetelő fafesték anyaga nem toxikus, nincs benne semmilyen egészségre káros anyag, oldószer.

Csökkentsen kiadásain a ThermoShield hőszigetelő fafestékkel!

A ThermoShield hőszigetelő fafesték egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy képes – még évek múltán is – visszaverni a felületet ért napsugarak jelentős hányadát. Ezt a hővisszaverő képességét első sorban a benne található kerámiagömböknek köszönheti, tehát főleg nem azon múlik, hogy milyen színű a festékréteg. A kerámiaszemcsék által a fafesték képes a nappali hőség idején gyorsan és hatékonyan, egyenletesen eloszlatni a napfényből származó hőmérsékletet, éjszaka pedig a napközben begyűjtött meleget kisugározza. Mivel a Napból érkező meleget nagyrészt visszaveri, azt a hőt pedig amit elnyel, egyenletesen eloszlatja a felületen, így meggátolja azt, hogy a fa túlságosan felmelegedjen. Így képes megakadályozni azt, hogy a kezelt fafelületen repedések jelenjenek meg.

A ThermoShield hőszigetelő fafestékek egyik különlegessége, hogy bizonyos mértékig képesek eltárolni a nedvességet. Hogyha a kezelt felület magas hőmérsékletnek van kitéve, akkor a korábban felvett nedvességet kipárologtatja magából a festékbevonat. A párolgásnak köszönhetően csökken a faszerkezet hőmérséklete, nagy meleg esetén tehát a ThermoShield hőszigetelő fafesték lehűti a faszerkezeteket, bármilyen színű festékről is legyen szó.

Abból a két képességéből fakadóan, hogy képes visszaverni a napsugarak nagy részét, illetve a nedvesség kipárologtatásával képes lehűteni a felület, „ingyenklímának” is szokták nevezni a ThermoShield hőszigetelő fafestéket. A faházakra vonatkozólag fokozottan előnyös ez a tulajdonsága, hiszen a belső légtér hőmérsékletét akár 6-7 fokkal is hűvösebbé tudja tenni!

Ilyesféle hővédelem első sorban a készházak számára nagyon fontos. A készházak hőszigetelése rendszerint elég vastag, ezáltal telente jelentős mennyiségű energiát takaríthatnak meg vele tulajdonosaik. A probléma a nyári évszakban jelentkezik. Ugyanis a szigetelés apró pórusaiba szorult levegő (amely télen segített benntartani a meleget) nyáron pár nap leforgása alatt teljesen átforrósodik, ezt a hőmérsékletet pedig a rövidnek mondható éjszakák alatt a ház képtelen leadni. Egy olyan fal pedig, amelynek a belseje meleg, nyilvánvalóan nem fogja megóvni a házat attól, hogy nappalonként felmelegedjen.

Elképesztően sokat segíthetünk a helyzeten azzal, hogyha utólagos hőszigetelést alkalmazunk. A ThermoShield hőszigetelő fafesték működése egy hőpajzshoz hasonlatos, hatékonyan óv a nyári átforrósodás ellen. A festékbevonat olyan kerámiagömböcskéket tartalmaz, amelyek sikeresen visszaverik a Napból érkező hősugarak kb. 80%-át. Ezzel megelőzik azt, hogy a falban található szigetelőanyag, és ennél fogva az egész ház átmelegedjen.

Az eddig ismertetett jellemzőiből fakadóan a ThermoShield hőszigetelő fafestékkel kivitelezett utólagos hőszigeteléssel Ön jelentős mennyiségű pénzt és energiát takaríthat meg! Vegyük csak a tartósság szempontját: Mit gondol, az elkövetkező 15 év alatt Önnek hány ízben kellene újra és újra végigszenvedni a házfelújítási procedúrát? Mindez mennyire terhelné Önt meg anyagilag? Nem is beszélve arról, hogy a fából készült anyagok még számtalan egyéb módon is károsodhatnak, és ezek mind-mind pénzt vesznek ki az Ön zsebéből.

Miért éppen a Thermokeramikus hőszigetelő fafesték?

jb-kerites-2009-2Mivel csak ez a hőszigetelő fabevonat képes arra, hogy maradéktalanul megakadályozza azt, hogy a kezelt felület áteressze a kívülről érkező nedvességet. Így nem fog torzulni a faobjektum alakja, nem fog megváltozni a mérete.
Továbbá egyes-egyedül ez a fabevonat képes arra, hogy hatékonyan megóvja a fát a nyári melegtől, minimalizálja az anyag nyúlási feszültségét, ezáltal megelőzze azt, hogy repedések jelenjenek meg a fa felületén. A fafesték egy 1 milliméteres tüskén is elhajlítható repedésképződés nélkül.

A ThermoShield hőszigetelő fafesték a legjobb választás, hogyha favédelmi célzattal utólagos hőszigetelésre adja a fejét. Hogyha szeretné legalább 15 évre elfelejteni a körülményes és fáradságos favédelmi eljárások újbóli elvégzésének szükségét, hogyha azt szeretné, hogy még hosszú évek múlva is ugyanolyan szépségben tündököljenek faépítményei mint most, akkor azt hiszem a ThermoShield hőszigetelő fafestéket Önnek találták ki!

„Igen, ez mind nagyon szép és jó, de a gyakorlatban biztos bonyolult előkészületek szükségesek, a fafesték rendeltetésszerű használatához pedig komoly szaktudás szükséges.”

Téves vélekedés! A ThermoShield hőszigetelő fafesték felviteléhez semmilyen különleges szakmai előképzettségre nincs szükség, a festék felvitele egyszerűen ecsettel, légmenetes szórópisztollyal, vagy hengerrel kivitelezhető. Pontosan úgy kell alkalmazni, mint bármilyen más ismert vízbázisú festéket. Minden gond nélkül felvihető bármilyen száraz, előzetesen megtisztított fafelületre, sőt, még intakt, már felhordott festékrétegre is alkalmazható.

Mire van tehát szükség? Valamire, amivel fel tudja hordani a festéket a fafelületre, egy csöppnyi fizikai munkára való hajlandóságra, na meg természetes elegendő ThermoShield hőszigetelő fafestékre!

Számunkra egy percig sem kérdés, hogyha a kültéri favédelemhez a ThermoShield hőszigetelő fafesték mellett dönt, akkor nem fogja megbánni, és kültéri faobjektumai még esztendők múlva is szemet gyönyörködtető külsővel fognak rendelkezni.

Kültéri faszerkezetei megóvása érdekében használja ön is az egyedülálló ThermoShield hőszigetelő fafestéket!

Túl szépnek találja mindezt ahhoz, hogy igaz legyen? Megnyugodhat: a legelején mi is pontosan így éreztünk. Ám időközben rengeteg gyakorlati tapasztalatra tettünk szert, számos elégedett ügyféllel gazdagodtunk, és a csoda még mindig tart!

Kérjen árajánlatot most!

Vegye meg nálunk az eredeti ThermoShield hőszigetelő bevonatot; kivitelezésre akár 30% kedvezményt adunk. Keressen minket MOST!

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Mobil: 06 (20) 466 5339 

  ThermoShield főoldalra vissza >>