Ajánlat kérése

Penészmentesítés – Profizmus otthonunkban

peneszmentesites-kepAdott sok-sok panellakás viszonylag rossz nyílászárókkal és bejárati ajtókkal. Elkerülhetetlen az a folyamat, hogy valamennyire szellőzik a lakás és növelik a hidegérzetünket. Fizetjük a magas fűtésszámlákat, ráadásul fázunk is, és minden befizetett forintot ablakon kidobott pénznek veszünk. Lecseréltetjük a nyílászárókat, a bejárati ajtót, mert jó befektetésnek tűnik, kevesebb lesz a fűtésszámla vagy ugyan annyi, de nem fogunk fázni, ami idáig nagyon logikus, jó ötlet és jó befektetés, de elfelejtjük a legfontosabb dolgot. A szellőztetést! Mert a kis kuckónknak is ugyan annyira szüksége van levegőre, mint a mi a szervezetünknek. Sok szerves anyag vesz körbe minket.

penész kialakulása elleni tippeket itt is olvashat. De igazi megoldást keres?

A tapéta papírból, rajta festék, a berendezési tárgyaink fából és folytathatnám. A jó meleg, a levegőtlenség és a pára hatására penészedni kezdenek a falak, az új nyílászárók, a bútoraink és a ruháink is a szekrényben. Elkezdhetjük megvásárolni a drága penészölő szereket, hogy ne menjenek tönkre a dolgaink, és lassan ott tartunk, hogy a jó és logikus befektetésünk, a komfortunk érdekében, nem lesz kamatozó. Lecserélhetjük a ruhatárunkat, a bútorainkat és ki kell festeni az egész lakást. Pedig csak ki kellett volna nyitni az ablakokat naponta kétszer, hogy kapjon levegőt a környezetünk. Ez csak a mindennapi rutin. Felújításnál millió apró fontos lépésre kell még ügyelnünk a megelőzés érdekében, mert a megelőzés mindennek az alapja.

Végleges penészmentesítésre vágyik: Penészmentesítés véglegesen, penészmentesítő festékkel>>

Hosszan tartó és biztos alapozás felújítás, festés előtt, avagy hogyan penészmentesítsünk?

A festés megkezdése előtt fel kell mérnünk, hogy milyen állapotban vannak falaink. A legszerencsésebb, ha egyáltalán nincs penészfoltunk, akkor azonnal kezdhetjük a festést. De ha fennáll a probléma és csak felszíni a károsodás elég eltávolítanunk a penészt egy alapos lemosással. Erről úgy bizonyosodhatunk meg, hogy a tisztítás után a festék jól tapad a falhoz, mert ilyenkor csak felületi penészesedésre lehet számítani, és nyugodtan csinosíthatjuk tovább szobáinkat, laktereinket.

Milyen módon fogjuk hozzá a penészmentesítéshez?

Első és legfontosabb szempont a saját egészségünk védelme. Megfelelő munkaruhát kell alkalmazni, hogy ne szenvedjük kárt az esetleges belélegzés során. Mindenféle képen tegyünk szánk, orrunk elé védőmaszkot. Az óvintézkedés után következhet a fal csiszolása olyan módon, hogy eltávolítjuk a penésztelepekkel együtt a fal egyeletlen kiálló részeit is. Mindig nedvesítjük be a falat a csiszolás során, mert a penész tovább terjedhet és mi is megbetegedhetünk a penész spórakicsapódása miatt. Ha simára csiszoltunk a felületeket és megszabadultunk a foltoktól következhet a glettelés az apró lyukak betömítése. Mindig figyeljünk ezekre a penészmentesítés során.

Ha vakolásra, mélyalapozásra vagy ilyen és ehhez hasonló nagyobb átalakításra is szükségünk van, kérjünk szakvéleményt. Ha nem vagyunk biztosak egy termék használatával kapcsolatban, mindenképp érdeklődjünk utána, mert nagyobb kár keletkezhet az adott falfelületen.

Megfelelő technikai előrelátás az eljárás során

Egy felújítás, karbantartás során nem maga a konkrét munkavégzés, a festés, a glettelés, a csiszolás a legnehezebb és a legidőigényesebb, hanem a megfelelő előkészület. A szoba kipakolása, a használati tárgyaink megóvása. Fontos, hogy használjunk takarófóliát, ragasztócsíkot és még fontosabb, hogy biztonságosan tudjuk mozogni, tevékenykedni a munkánk során ezeken a fóliákon.

Szerencsétlenebb esetekben a falfelületünk elöregedése miatt a vakolat olyan károkat szenvedett, hogy az alapozás során a csiszolás, kaparás közben a téglafalig leporlad a felület. Ez a nedvesedés, az elsalétromosodás miatt van. Ilyenkor megfelelő eszközökkel, acélkaparóval vagy drótkefével el kell távolítanunk a megrongálódott felületet és jó minőségű anyagokkal újra kell vakolnunk a falakat.

Ne hanyagoljuk el egy fontos lépést sem a felújítás alkalma alatt!

Ha a téglafalak vakolásával megvagyunk a felületet kezelni kell, hogy erős, biztos alapot nyújtson. Erre szolgálnak a színtelen, gyorsan száradó mély alapozók, hogy a falaink szigetelve legyenek, de lélegezni is tudjanak. Így biztosan nem alakulnak ki penésztelepek. Ezek az anyagok megfelelő alapot szolgálnak a falfestékeknek is. Ma már szinte minden kezelő anyag és festék tartalmaz penészölőt így magabiztosan foghatunk hozzá a felújításnak.

Lakása most már penészmentes és biztonságos, ha figyelembe veszi a fent leírtakat. Nem kell tartania attól, hogy a penészfoltok megjelennek. Ha Ön szeret levegőzni, rendszeresen levegőztesse lakását is, hogy élhető, egészséges környezetben tudjon nyugodtan kikapcsolódni szép, új otthonában.

ThermoShield Vital – Penészmentesítés garantálva!

thermoshield-penesznetesito-festekÖn hányszor tette már fel magának azt a kérdést, hogy miként élhetne penészmentes lakásban? Bizonyosan Ön is sokkal boldogabb lenne, hogyha penészmentes lakásban élhetne. A penésztől véglegesen megszabadulni azonban nem volt egyszerű dolog – egészen mostanáig! Penészmentesítés véglegesen, garantáltan>>

További kérdése van? vegye fel velünk a kapcsolatot:

    Név (kötelező)

    Telefonszám (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet