Ajánlat kérése

Hogy a szobafestés kellemesen teljen! Tanácsok a szoba kifestéséhez

szobafestesMielőtt a szoba kifestéséhez hozzálátnánk, találnunk kell egy alkalmas színt. Ennek meghatározásában leginkább saját preferenciáinkra támaszkodjunk. Ha van gyermek a családban, akkor javasolt a fehér, hiszen a fal rongálódásának esetén kényelmesebben és gazdaságosabban oldhatjuk meg a javítást.

Abban az esetben, ha színekkel kapcsolatban nem vetjük meg a változatosságot, nagy figyelmet kell fordítanunk a szoba méretére.

Mielőtt a szobafestés menetét eltervezzük, a színek megválasztásában mindenképpen fektessünk hangsúlyt arra, hogy a világos színek a szobát optikailag szélesebbnek láttatják, míg a sötétek kisebbnek.

A festés folyamatának kezdő lépései

Indulhatnak a szobafestés előkészületei. Mi szükséges hozzá? Elsősorban megfelelő mennyiségű takarófólia, amelynek segítségével megvédjük szeretettbútordarabjainkat, szőnyegeinket a szennyeződéstől. A festés utáni hosszú nagytakarítást elkerülhetjük, ha a bútorokat középre toljuk, feltéve, hogy a szoba elég nagy.

Abban az esetben, ha a szobafestőnek nehézséget okoz a falak kényelmes elérése, a szoba felszerelését mindenképp át kell vinni egy másik helyiségbe. Takarításnál elég energiát kell áldoznunk a szabadon hagyott részek tisztítására is. A tükrökre és az üveges berendezésekre különösen figyeljünk, mivel csak karcolás útján tudjuk leszedni az odacseppent festéket.

A szobafestés előtt ajánlott a különféle kapcsolókat, dugaljakat kiszedni s a procedúra után azokat visszahelyezni.

Szobafestés saját kezűleg vagy szobafestővel?

Ezt a kérdést főként a pénztárcánk függvényében kell megválaszolni. A szobafestésért vagy festésért elkért összegek jelentősen megoszlanak a különböző szobafestők között, az aktuális munkájuk mennyisége alapján. A szobafestésért kifizetett ár tekintetében mindenképp ajánlott tájékozódni a festés piacán, mert a különbségek olykor számottevőek lehetnek.

A legjobb ár/érték arányú festék amely hőszigetel is az a ThermoShield beltéri hőszigetelő falfesték, tudjon meg többet>>

A teendők, melyek elvégzése nélkül a szobafestés nem valósulhat meg

Ha fiatal falfelületről beszélünk, nem lesz sok bajunk a festés előkészítésével. Ha a fal már viseltebb, el kell távolítanunk a korábbi festéket, tapétát, majd glettanyaggal kijavítjuk a keletkezett egyenlőtlenségeket. Ha a glettel kezelt felület megszilárdul, kisimítjuk az egész területet.

Nem szabad megfeledkeznünk az alapozófesték használatáról, hiszen csak így érhetjük el, hogy az azt követően felvitt festék foltmentes legyen a falon. Mivel a különféle festékanyagok rendkívül eltérőek, ennek alapján kell eldöntenünk, hogy hány réteget fessünk fel. A festést kivitelezhetjük gép segítségével, amely a nagy felületek kifestésekor szükséges, hengerrel, illetve a kisebb felületeknél, dekorációknál ecsetet használunk. Ha a festést elvégeztük, célszerű megvárni, míg a fal teljesen megszárad, miközben alaposan kiszellőztetünk, feloszlatjuk a kellemetlen festékillatot. Ezt követően belekezdhetünk visszahelyezni bútorainkat eredeti helyükre. Ha szobafestésnél a minta kiválasztására kerül sor, mindenképp úgy döntsünk, hogy nekünk mi tetszik a legjobban.

A festés és egy gyors meszelés után érdemes még egy kis energiát fektetni a csempe és a különböző üvegfelületek letisztítására, melynek leghatékonyabb módszere az először ecetes vagy citromsavas, majd pedig szódabikarbónás vízzel történő lemosás.

Hogy a szobafestést Ön is élvezze! Javaslatok szobafestéshez

Mielőtt szobafestésre adjuk a fejünket, meg kell határoznunk, mi a legmegfelelőbb szín. Ennek eldöntésében azt helyezzük előtérbe, hogy saját ízlésvilágunk tekintetében mire vágyunk. Ha van gyermekünk, akkor indokolt a fehér szín választása, mert a fal roncsolódásának esetén simábban oldhatjuk meg a javítást, anélkül, hogy sokat költenénk rá.

Ha többféle színt is preferálunk egyszerre, számításba kell vennünk a kifestendő szoba méreti adottságait. Mielőtt a szobafestés komplett koncepcióját kidolgoznánk, a színek kiválogatásánál ügyelnünk kell arra, hogy a világos színek vizuálisan megnövelik, a sötét színek pedig kicsinyítik a szobát.

Ahol a szobafestés elkezdődik

Belecsaphatunk a szobafestés első lépéseibe. Szükségünk lesz mindenekelőtt elég takarófóliára, amellyel megőrizhetjük kedvelt bútoraink, szőnyegeink épségét a festék támadásától. Ha elég nagy méretű szobával rendelkezünk, nem kell aggódnunk a procedúra utáni hosszadalmas takarítás miatt, hiszen elég, ha a bútorokat középre helyezzük.

Amennyiben a mázoló a falat nem tudja kényelmesen festeni, a bútorzatot ideiglenesen át kell szállítani egy másik helyre. Takarításkor hangsúlyt kell fektetnünk azoknak a felületeknek a lemosására is, amelyek fedetlenül maradtak. Fokozottan ügyeljünk a tükrökre és az üveges anyagú dolgokra, mivel az ott megjelenő festéknyomokat csak karcolással tudjuk lekaparni.

A különböző kapcsolókat, dugaljakat indokolt a szobafestés során a szobából kivenni, majd az újonnan kifestett helyiségbe visszarakni.                                                    

Csináld magad vagy szobafestő?

Ezt főként anyagi helyzetünket figyelembe véve kell eldönteni. A szobafestés vagy festés díjai számottevően különböznek egyes szobafestők között, méghozzá annak függvényében hogy mekkora mennyiségű munkát kell elvégezniük. A szobafestésért kifizetendő összeg alapján érdemes körültekinteni a releváns területen, mert az arányok nagyon eltérőek lehetnek.

Szobafestés előtti feladataink

Ha a falfelület még friss, a festés előkészítése nem fog nagy gondot okozni. Ha a fal viszont régebbi, az előző festéket, illetve tapétát le kell szednünk,

ezt követően pedig el kell egyengetnünk glettanyaggal a formátlanságokat. Ha ez a terület megszáradt, simává varázsoljuk az egész munkafelületet.

Semmiképpen ne mellőzzük az alapozófesték igénybevételét, mert az ezután felkent festék csak így lesz foltmentes. Tekintve, hogy a sokféle festékanyag nagyon különböző, ezt figyelembe véve kell meghatározni a felvitt rétegek számát. A  szobafestést nagy felületekhez szükséges géppel, hengerrel, a kisebb részeknél, díszítő elemeknél azonban ecset használata a célravezető. Ha a festéssel készen vagyunk, ajánlott a fal teljes megszáradásának időigényét kivárni, mialatt a szobát megszabadítjuk az irritáló illatoktól. Ezután a kihelyezett berendezést visszatehetjük a szobába. Ha a festésnél meg kell adnunk egy mintát, az alapján válasszuk ki azt, ami egyéni ízlésünknek megfelel.

A festés után javasolt eszközölni egy gyors meszelést, majd végezetül nem szabad megfeledkezni a csempe és az üveges anyagok letakarításáról sem, melynek során ajánlott első körben ecetes vagy citromsavas vizet használni, a második fázisban pedig citromsavas vizet.

ThermoShield Interiur- 30% fűtés!

thermoshield-belteri-falfestekÖn számára is fontos, hogy mikor munka után hazaér, otthonában egy komfortos, kellemes környezet várja, ahol igazán el tudja engedni magát? Mit gondol, nem rontja ezt az idilli képet a sarkokból visszanéző fekete penészfoltok, a dohos levegőjű szobák, a házon belüli kibírhatatlan hőség nyáron, vagy éppen a hideg, hűvös klíma télen? Ha továbbolvas megtudja erre is megoldás a  beltéri falfesték hőszigetelő képességgel>>.

További kérdése van? vegye fel velünk a kapcsolatot:

    Név (kötelező)

    Telefonszám (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet