Ajánlat kérése

Ön hányszor tette már fel magának azt a kérdést, hogy miként élhetne penészmentes lakásban?

Bizonyosan Ön is sokkal boldogabb lenne, hogyha penészmentes lakásban élhetne. A penésztől véglegesen megszabadulni azonban nem volt egyszerű dolog – egészen mostanáig!

Örömhírt hozunk: otthona végleges, garantált penészmentesítése nem elérhetetlen álom többé!

Gondolkozott már azon, hogy az új építőipari technikák megjelenésével szinkronban miért okoz egyre több problémát a penészedés jelensége? Miért van az, hogy az új építésű házakban és lakásokban egyre több helyen észlelnek penészfoltokat az ott lakók?

Arra vállalkozunk, hogy:

 • Vizsgálat tárgyává tesszük, hogy milyen körülmények szükségesek a penész kialakulásához és szaporodásához.
 • Bemutatjuk azokat a módszereket, amelyekkel – rendszerint eredménytelenül – a hozzá nem értők kísérleteznek.
 • Elmondjuk a titkot, hogy milyen technikát alkalmaznak a hatékony penészmentesítés eléréshez a professzionális szakemberek.

Mi az oka annak, hogy az új építőipari technikák megjelenésével szinkronban egyre több lakásban penészfoltok jelennek meg a falakon?

beltéri festés utánManapság sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy jártunkban-léptünkben penészfoltos házfalakba, penészedő vakolatokba botlunk. A jelenség oka első sorban az építőipari innovációs technikák szakszerűtlen alkalmazása, legnagyobb részt a hőszigetelés és a nyílászárók kivitelezésével kapcsolatban.

A manapság divatos ablakok legnagyobb része remek légzárással rendelkezik, annyira, hogy egyáltalán nem eresztik át a levegőt. A probléma a tökéletes légzárással csak az, hogy ebből kifolyólag a nyílászárók nem képesek arra a természetes szellőzésre, amire korábban képesek voltak. Emellett persze a hőmérséklet ingadozás, az eső- és a talajvíz, a belső légtér és a külvilág illetve az egyes szobák közötti hőmérséklet-különbség, a levegő nedvességtartalma – e tényezők mindegyike releváns szerepet játszik a fekete penész kialakulásában és továbbterjedésében. A modern építőipari trendek mind abba az irányba tartanak, hogy a lakásokat minél inkább elzárják a külvilágtól, mintha csak egy hermetikusan lezárt dobozról volna szó.

Korábban rendszerint 50-80 cm vastagságú falakkal dolgoztak az építőipari szakemberek, ezzel szemben manapság a házfalak bevett vastagsága ennek az értéknek 25-35%-a körül mozog, tehát sokkal vékonyabbak. Régebben a házon belüli falfelületek remek páragazdálkodói képességekkel bírtak, a belmagasság nem ritkán a 4 métert is meghaladta, a nagy felülettel rendelkező nyílászárók pedig mindig az aktuális levegőmozgások függvényében adtak teret a ház belseje és a külvilág közötti légcserének (természetes szellőzés). Napjainkban a lakások jóval kevesebb hasznos légtérrel rendelkeznek, ezen felül rengeteg felületet páragazdálkodását ellehetetlenítjük azáltal, hogy speciális hőszigeteléssel, vastag műanyagfestékkel vagy hidegburkolattal zárjuk le.

Amennyiben Önnek mint szakembernek gyűlik meg a penésszel a baja, és hőn áhított vágya, hogy az Ön által átadott lakásokban elégedett emberek éljenek, akik nem zargatják havi rendszerességgel garanciális panaszaikkal… Mi megoldást tudunk nyújtani a problémájára!

Mik a penész kialakulásának okai?

Azok a felületek kezdenek penészedni, amelyek legalább 3 napig olyan légtérben vannak, ahol a levegő nedvességtartalma tartósan 75%, vagy e fölötti érték. Tehát még ha az ablakok üvegén nem is folydogál patakokban, és a plafonról sem csöpög a víz, de a házfalak bizonyos hidegebb részein (ahol hőhidak alakultak ki) a tapéta vagy a vakolat huzamosabb időn keresztül nedves, már okunk van tartani a penésztől.

Egy háztartásban rengeteg olyan tevékenységet végeznek mindennaposan, amelyek növelik a levegő nedvességtartalmát: takarítás, főzés, teregetés, felmosás, virágok locsolása, mosogatás, stb. És arról még nem is beszéltünk, hogy a légzésünk is nagymértékben hozzájárul a levegő nedvességtartalmának növekedéséhez. Az emberek rendszerint nem szoktak éjszaka közepén kikászálódni az ágyukból csak azért, hogy szellőztessenek pár percet. És az emberek rendszerint azt sem szokták felérni ép ésszel, hogy hogy a fenébe bukkanhatott fel a penész a hálószobájában?

Hogyha a lakáson belül dohosnak, nehéznek érezzük levegőt, akkor joggal tarthatunk tőle, hogy hamarosan szabad szemmel is meg fogunk bizonyosodni arról, hogy bizony bajunk támad a penésszel. Kezdetben csak a szag árulkodik, de később jól láthatón megjelennek maguk a penésztelepek is. A mikroszkopikus méretű penészspórák a lakáson belüli légmozgással utaznak egyik helyről a másikra, egészen addig, amíg életfeltételeiknek kedvező körülményekkel rendelkező helyet nem találnak. Amint ez megvan, fejlődni kezd, és nem lesz könnyű véglegesen megszabadulni tőle. A penészspórák kifejlődése számára szinten minden hőmérséklet elégséges, és a lakáson belül a táplálékforrás fellelésével sem lesz különösebb gondjuk: ha a falakat tapéta borítja, ez már több mint ideális számukra. Három paraméteren múlik tehát az, hogy elkezdődik e a penészedés: a hőmérséklet, a táplálék, és a pártartalom. Kézen fekvő, hogy mivel a hőmérséklet és a táplálék mindig adottak (a lakáson belül megfelelőek) a penész számára, ezért a páratartalom marad, aminek machinálásával tehetünk ellene.

A képlet egyszerű: ha a levegő nedvességtartalma elég magas, akkor kialakulnak a penésztelepek, hogyha pedig sikerül a páratartalmat 75% alatt tartanunk, akkor nem kell tartanunk a penésztől. A penész nemcsak a falakon, hanem bútorokon, ruhákon és más helyeken is kialakulhat. A legtöbb ember azt hiszi, hogy csak a régi építésű, mára átnedvesedett házak problémája a penész, pedig valójában korántsem ez a helyzet.

Igazából az új építésű házak sincsenek minden esetben biztonságban. Gyakori, hogy a tavasz elején induló építkezéseknek őszre már vége is van, ebben az évszakban viszont a falak nem tudnak megfelelő mértékben kiszáradni. Az építkezések után a házakban még rengeteg úgynevezett építési nedvesség van jelen, ez pedig szinte garanciát jelent a későbbiekre nézve a szobák penészedésére már önmagában is. Az ilyen épületeknél még az is probléma, hogy a sok nedvesség miatt a falazat nem képes ellátni azt a hőszigetelési teljesítményt, amire tervezték, így jóval több pénzbe kerül az épület kifűtése is.

Két tényező, amik nagymértékben gátolják otthona penészmentesítését: a vékony falazat elégtelen minőségű hőszigetelése, illetve a hőhidak

A hőszigetelés hiánya azért segíti elő a penészedést, mivel a falak belül hűvösebbek lesznek, és a pára pedig kicsapódik rajtuk. Hogyha szakszerűen hőszigeteljük falakat, kevesebb hő szökik majd ki rajtuk keresztül, ezáltal pedig belső felületük is jóval melegebb lesz. Mindazonáltal a hőszigetelés csak egy fontos eszköze a penész megelőzésének, de a legtöbb esetben nem elegendő önmagában.

Általában hol képződnek hőhidak a házban?

Két helyen. Elsősorban is azokon a helyeken, ahol az épületszerkezet jobban vezeti a hőmérsékletet, minta a többi helyen. Másodsorban pedig azokon a területeken, ahol a külső levegő nagy mértékben képes a felület lehűteni, mint a ház belső levegője felmelegíteni. Ez általában a külső és a belső felület méretének különbözőségén alapul. Ilyen helyek például a sarkok, illetve a falak és a padló metszéspontjai – legtöbb esetben a penész is ezeken a kritikus pontokon bukkan fel első ízben.

Ön tisztában van azzal, milyen súlyosan egészségkárosító hatásai is lehetnek annak, hogyha valaki penészes lakókörnyezetben él?

Szfh. referencia 2007.08. (1)A penészes lakókörnyezettel kapcsolatban a Fodor József OKK Országos Környezet-egészségügyi Intézet végzett egy igen nagy volumenű vizsgálatot. Az 1996 és a 2003 közötti 7 évben mintegy 30 magyarországi várost, és 80 kisebb vidéki települést vettek vizsgálat alá,  és hozzávetőlegesen 20 ezer 7 és 11 év közötti gyermek lakókörnyezetét mérték fel környezet-epidemiológiai szempontok alapján.

A vizsgálat rámutatott arra, hogy a penészes lakókörnyezetben élő gyermekek sokkal kevésbé voltak egészségesek, mint azok a gyerekek, akik lakókörnyezetében nem találtak penészt. A penészes közegben lakó gyerekek között 67%-al több allergiás problémát, 67%-al több asztmás beteget, és 62%-al több bronchitiszben szenvedő gyereket regisztrálatak. Ezek között a gyermekek között sokkal több volt az, aki depresszióra hajlamos, illetve neurotikus problémái vannak. A kutatók egyértelműsítették, hogy a nedves környezet – ami minden penészes lakókörnyezet jellemzője – hajlamosít a házipor-allergia kialakulására is.

Mivel a lakások szobáiban az állandó fűtés miatt a levegő folyamatosan mozgásban van, azok a mikroszkopikus méretű anyagok is vele mozognak, amelyek az allergia kialakulásában is szerepet játszanak. Kézenfekvő, hogy élettani szempontból (is) rendkívül kedvező volna minimalizálni a lakások fűtését, illetve az ebből eredő légmozgásokat.

Átgondolta már valaha is, mennyi pénzébe kerül az a jelenség, hogy otthona szobáiban a levegő rétegződik?

Hogyha fejmagasságban szeretne elérni mondjuk 22 C°-ot, akkor ezt csak úgy tudja elérni, hogy a legfelső légréteget egészen 28 C°-ig melegíti fel. Hogy mi az oka a jelenségnek?

A válasz rendkívül egyszerű, főleg, hogyha minimális szinten járatosak vagyunk a fizika alaptörvényeiben. Törvényszerű ugyanis, hogy mindig más hőmérsékletet mérünk egy adott helységben közvetlenül a padló felett, illetve közvetlenül a plafon alatt, mert a melegebb levegő mindig fölfelé törekszik, a hidegebb levegő pedig ezzel párhuzamosan lefelé áramlik. Ekképpen jön létre az a jelenség, amit levegőrétegződésnek hívunk.

A levegőrétegződés miatt sokkal többet kell költenünk fűtési energiára, hiszen nyilvánvaló az, hogy nem azért fűtjük be a legfelső légréteget, mert az önmagában előnyös volna nekünk, hanem pusztán azért, mert az alatt lévő légréteget szeretnénk adott hőmérsékletre felmelegíteni.

Remek hírem van az Ön számára! A NASA által gyártott és fejlesztett ThermoShield festék egyedülálló módon GARANTÁLT és VÉGLEGES penészmentességet biztosít!

verusszobUgyanis most egy lépésben oldhat meg több problémát is: lakása penészmentessé tételével egyidejűleg csökkentheti a levegőrétegződés jelenségéből fakadó kellemetlenségeit is.

Gondolta volna, hogy azoknak az embereknek, akik lakásában egyszer felütötte fejét a penész, 70%-uk soha többé nem fog penészmentes otthonnal rendelkezni? Ez azért van, mert a legtöbb ember tudatlan e tekintetben, és nem tudja, hogy a penésztől végérvényesen csak a kiváltó okok megváltoztatásával lehet, a tüneti kezelés csak ideig-óráig nyújt menedéket a penész elől.

Az emberek több módszert is be szoktak vetni a célból, hogy a penésznek végleges búcsút mondhassanak. Vannak akik a külső hőszigetelésre, vannak akik a belső hőszigetelésre esküsznek, és valóban elérnek több-kevesebb sikert a penész ellen folytatott háborúban – de sajnos egyik sem számolja fel a probléma egészét, nem szüntetik meg teljesen, vissza nem térően a penészedést.

Nem csodálkoznék azon, hogyha kiderülne, valójában már Ön is rengeteg csábító, de végeredményt tekintve eredménytelen technikával találkozott már, amelyet Ön vagy ismerősei próbáltak ki, és mind a penész végleges eltüntetését célozták. Egyszerűn kiborító tud lenni az, amikor az ember túl van egy igen macerás penészmentesítési eljáráson, és egy idő elteltével látnia kell, ahogy újra felbukkannak azok az átkozott penészfoltok. Egyesek penészirtó vegyszerekkel fújják tele a házat, mások jól átdörzsölik a penészfoltos falakat valami olyan brutálisan mérgező vegyszerrel, ami hogyha az emberi bőrre kerülne, azonnal fájdalmat okozna az illetőnek. Sajnálatos, hogy ezek az emberek nincsenek tekintettel arra – vagy ki tudja, lehet eszükbe sem jut –, hogy ezzel nagymértékben veszélyeztetik saját, és lakótársaik, családjuk egészségét… Mivel ezek az ártalmas vegyi anyagok nem csak a kezelt falfelületre, a rajtuk megtelepedett penészgombákra nézve bírnak pusztító jelleggel, hanem folyamatosan párolognak, és belekerülnek a lakás levegőjébe is, ez pedig minden ott lakó személy egészségét veszélyezteti.

Na meg azt is tudni kell ezekről a penészölő vegyszerekről, hogy miután elpárologtak az adott falfelületről, már nem garantálják a további penészmentességet. Ezek az anyagok csupán átmenetileg oldják meg a problémát, nem a gyökerénél kezelik, hiszen semmit nem tesznek a hőhidakkal, a magas páratartalommal, amik a penészedést egyáltalán lehetővé teszik.

Egy egykori osztálytársam, Schweiz Péter képzett építőipari szakmunkás, szereti amit csinál, mert ért hozzá. Munkája során rengetegszer találkozik a penészedés problémájával, és váltig állítja, hogy ő még nem látott olyat, hogy egy egyszerű újrafestés, vagy a penészirtó vegyszerek hosszú távú eredményre vezettek volna bárkit. Persze a penész eltűnt egy ideig, de maximum egy évre rá annak rendje és módja szerint újra megjelent.

Péter azt állítja, a meszelés az előbbieknél jobb megoldás, mármint tartósabb, a baj csak az vele, hogy bő évente újra kell végezni ahhoz, hogy a penészmentesség tartós legyen, az emberek meg a hátuk közepére sem kívánják a munkálatokkal járó felfordulást.

Sokak szerint az igazi megoldás az, hogy rendszeresen kell szellőztetni, és ez elméletben valóban hatékony megoldás lehetne, hiszen a szellőztetés eredményeképp jóval kisebb lesz a benti levegő nedvességtartalma, mint azelőtt volt. A probléma ezzel csupán az, hogy általában nem tudunk minden nap olyan gyakran, és olyan mértékben minden helységet kiszellőztetni, hogy ezzel a módszerrel meggátoljuk a penész kialakulását, illetve továbbterjedését. Szellőztetni tehát jó dolog, és hasznos a penészmentesség eléréséhez vezető úton is, de sajnos önmagában nem szokott elégségesnek bizonyulni.

Ön is kipróbált már több különböző párátlanító berendezést, hogy ne penészes fallal fogadja otthonába látogató barátait, vendégeit?

Kétségtelen, hogy a klímaberendezések kiszárítják a szobák levegőjét, viszont kétségtelen az is, hogy rengeteg pénzbe kerül a működtetésük. Aki tehát erre a megoldásra adná a fejét, az számoljon a légkondicionáló-berendezés beszerzési költségén felül azzal is, hogy folyamatosan drágább lesz ezentúl a villanyszámlája… De ha jobban belegondolunk, képes egy klímaberendezés arra hogy a lakás összes helységét megfelelő mértékben párátlanítsa? Aligha, legfeljebb ha több készüléket szerzünk be, azok pedig további költségeket jelentenének.

Jól meggondolta? Hajlandó fizetni több klíma megvásárlásért és üzemeltetéséért is, és vállalja azt is, hogy gondja lesz karbantartásukra? Jobb ezt átgondolni még egyszer… No és megkérdeznie családtagjait! Sokan ugyanis érzékenyek a légkondicionáló berendezésekre, és nem állhatják huzamosabb ideig.

Rengeteg embernek jelent problémát a penészmentesítés

Sovány vigasz ugyan – ha egyáltalán annak nevezhető -, mindenesetre hogy nehogy úgy érezze, egyedül van a problémájával, összegyűjtöttünk Önnek egy vonatkozó fórumról pár idevágó hozzászólást, tanúságául annak, hogy bizony sokan hasonló cipőben járnak…

„Egy barátom pár hónappal ezelőtt költözött be élettársával csinos új építésű lakásába. 15 napos nászúton voltak a Kanári-szigeteken, és mire jöttek vissza? Arra hogy eszi a penész a házukat, a konyhában, a nappaliban, de még a kisszobában is…”

Nyilvánvaló, hogy mi lehetett a probléma: túl nagy volt a lakáson belüli levegő nedvességtartalma, a falak hőmérséklete pedig alacsony, így kicsapódott rá a nedvesség, ami ideális volt a fekete penész kifejlődéséhez.

Üdv minden fórumtagnak! A segítségetekre lenne szükségem. Régi építésű házban élünk, kb. 55 éves, egy szinten van a talajszinttel. Nincs külső hőszigetelés a házon. A házon belül viszont nagyon dohos a levegő, és kivétel nélkül minden falon vannak kisebb-nagyobb penészfoltok, elsősorban alul, de nem csak a ház sarkaiban. Amikor megvettük és beköltöztünk meleg nyári idő volt, így nem nagyon szúrt szemet, de most igazán botrányos a helyzet. Ha bárkinek bármi ötlete van arra, mit kéne tennem hogy megszabaduljak ettől az állapottól, írjon gyorsan, mert valamit csinálnom kell, nem bírom tétlenül nézni a penészfoltokat. Köszönöm mindenkinek aki segít, előre is!

Szeretne végleg megszabadulni a fekete penésztől, a bosszantó penészfoltoktól, a dohos levegőtől? Ha igen, most ne hagyja abba az olvasást!

Íme az igazi megoldás otthona penészmentesítésére, amivel búcsút inthet a hőhidaknak és a penésznek!

beltéri festés utánAz eddigiekből világossá vált, hogy akkor kezd el egy felület penészesedni, hogyha viszonylag hűvös a hőmérséklete, azaz annyira, hogy le tudjon rajta csapódni a pára. A páralecsapódásból származó nedvesség ideális körülményeket biztosít a fekete penész számára. Kézenfekvő, mit kell tenni tehát a penészedés megelőzésére: növelni kell a hőmérsékletet, hogy ne csapódhasson le rajtuk a levegő páratartalma, illetve amennyiben mégis kicsapódik a pára, a hőmérséklet növelésével el kell érnünk azt, hogy a keletkezett nedvesség ne legyen tartósan az adott felületen. Hogyha ezeknek a feladatoknak eleget tud tenni, akkor fellélegezhet, mivel biztos lehet benne, hogy az Ön otthona nem fog penészedni.

A különböző penészirtó-szerekkel kapcsolatban láthattuk, hogy csak átmeneti sikerekre számíthatunk tőlük. Ennek fényében mi egy olyan megoldási javaslatot vázolunk fel, amely a fizika alaptörvényein alapul: Büszkén mutatjuk be Önnek azt a festékbevonatot, amivel búcsút inthet a penésszel kapcsolatos problémáknak, ez pedig nem más, mint a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék. Használatával múlt idejűvé teheti minden gondját, legyen is az a hűvös, nedves falak, a dohos szag, a rétegződött levegőről, a hőhidak, illetve maga a penészedés problémája! Szimplán felhordja a festéket lakása falaira, és nyugodtan fellélegezhet annak biztos tudatában, hogy egy problémamentesebb időszak kezdődik az életében.

Hogy hogyan került az a csúcstechnológia mindenki számára elérhetővé, amelyet eredetileg a célból fejlesztettek ki a NASA tudósai, hogy minél hatékonyabban hőszigeteléssel lássák el űrsiklóikat? Hamar világossá vált a kutatók számára, hogy az eljárása alapjait (a mikroszkopikus nagyságú kerámiagömbök egyenletes eloszlatását egy csúcsminőség kötőanyagban) kis módosításokkal hatékonyan át lehet ültetni a hétköznapokba is, és olyan festékbevonatot lehet ezen a módon előállítani, amely egyedülálló hőszigeteléssel képes ellátni a civil lakosság lakóhelyeit is. Így került bő 40 évvel ezelőtt a technika át az űrsiklóktól az építőiparba.

A ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék működési elve

A ThermoShield festékbevonat két fő alkotóelemből áll: 50%-át mikroszkopikus nagyságú kerámiagömbök milliói alkotják, a másik felét pedig egy olyan különleges minőségű kötőanyag tölti ki, amely egyedülálló módon képes arra, hogy magába szívja a körülötte lévő levegő nedvességtartalmának egy részét.

A kerámiagolyóknak köszönhetően a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festékbevonat képes visszaverni az őt érő hősugarak mintegy 85%-át, továbbá biztosítani a festékrétegen az egyenletes hőelosztást. A festéknek köszönhetően minimálissá válik a falakon keresztül távozó hőenergia, tehát lényegesen kevesebb hőveszteség éri majd a szobákat, ebből pedig az következik, hogy Önnek jóval kevesebb pénzt kell majd fűtésre költenie.

A szakmabeliek jól tudják, hogy nem létezik olyan ház, amiben egyáltalán nincsenek hőhidak. „De ha a festék nem képes leszámolni a hőhídakkal, hogyan képes megelőzni a penészedést?” Teljesen jogos a kérdés, mindjárt világossá is tesszük a választ: Mivel a festék rendkívül jól vezeti a hőt, és képes egyenletesen eloszlatni a felületen, ennél fogva a hőhidaknál található felületek hőmérsékletét is megnöveli, úgy, hogy az tartósan a harmatpont fölötti mértéken legyen. Rendkívül lényeges ez a hatás a ház sarkaira nézve, ugyanis elsősorban ezeken a helyeken szoktak kialakulni a hőhidak. A harmatpont fölötti hőmérsékletű falfelületen nem tud majd lecsapódni a pára, nem lesz rajta nedvesség, így a penész számára nem lesznek ideálisak a körülmények ahhoz, hogy kifejlődjön.

Mik a gyakorlati tapasztalatok a festékbevonat penészmentesítő hatásáról?

Benton Höfstadter Antwerpenben él, egy neves üzleti cég igazgató-helyettese. Az alábbi sorokkal kedveskedett nekünk, mikor a festékünkkel való tapasztalatai iránt érdeklődtünk:

Az otthon megtapasztalt ThermoShield élményt követően úgy döntöttünk, hogy két irodán is alkalmaznia fogjuk a hőszigetelő és penészmentesítő festéket. Penészfoltok ugyan még nem voltak az irodában, de a páratartalom túl magas volt, és biztosítani akartuk a penészmentességet.

A műszerekkel mért adatok is azt igazolják, hogy, érdemes volt a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék mellett döntenünk. Korábban ugyanis a helységek belső páratartalma 66% volt, közvetlenül a padló felett pedig 16,1 C° volt a fal hőmérséklete. A plafon alatt 19,1 C°–ot mértünk. Még egy teljes hét sem telt el azóta, hogy a falakra felhordtuk a festékbevonatot, de a különbség már érezhető volt, és a műszeres mérési eredményekben sem kellett csalódnunk. A légnedvesség 53%-os értékre ment vissza, a padló feletti falrésznél 18,7 C°-ot mutattak a műszerek, közvetlenül a plafon alatt pedig 19,4 C°-os falhőmérsékletet mértünk.

Mulatságos, mert most meg sárgulnak az irigységtől azok a dolgozóink, akik a szemközti irodákba vannak beosztva, mivel azt még nem újítottuk fel, hozzánk járnak át, ha egy kis jó levegőre vágynak. Lényeg, hogy a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festékről mi csak pozitívan tudunk nyilatkozni, biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára használtuk.”

A festékbevonat egyedülálló hatására nagymértékben csökken a levegőrétegződés mértéke, ez pedig azt vonja magával, hogy nem kell olyan embertelenül sok fűtési energiát használnunk és a szobák legfelső légrétegét 28 C°-ra felmelegítenünk ahhoz, hogy kellemes meleg levegő járja át otthonunkat. Ez pedig nyilvánvalóan a pénztárcánk vastagságának is kedvez majd, mivel jelentős mennyiségű fűtési energiát tudunk majd megspórolni. A jóval alacsonyabb fűtésszámlákból fakadóan lényegében visszakapjuk azt a pénzt, amelyet a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festékbe fektettünk.

Az üvegkerámia-gömböket körülölelő kötőanyag rendkívül lényeges funkcióval bír: Hogyha a falfelület körüli levegő nedvességtartalma magas, akkor a kötőanyag pórusain keresztül magába szívja a párát. Mikor a felület körüli levegő páratartalma mérséklődik, a kötőanyag kibocsájtja magából a korábban bezárt párát. E működésének köszönhetően a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék egy sajátos klíma-szabályozó képességgel bír, amely révén folyamatosan kellemes közérzetet biztosít a lakók számára – e hatásának köszönheti azt is, hogy klímafestéknek is szokták nevezni.

Páraszabályozó képességével a festékbevonat a szoba levegőjének nedvességtartalma tartósan 55%, vagy ezt megközelítő érték lesz. Nem kell tehát attól tartanunk, hogy a falak felülete vizes lesz, és megtelepedik rajta a fekete penész.

Milyen előnyökhöz juttatja Önt a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék?

 1. Többé nem kell amiatt aggódnia, hogy lakásának magas páratartalma miatt tönkremennek bútorai, penészedni kezdenek a ruhái. Egy csapásra végleg megszabadulhat a penészfoltos falaktól.
 2. Sokkal jólesőbb lesz a lakás belső légterének klímája is: a meleg évszakban kellemesen hűvös, télen pedig sokkal kevesebb fűtési energiával is jó meleg lesz a lakásban. A ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festékkel rengeteg fűtési energiát, így sok pénzt is spórolhat: mérésekkel bizonyított, hogy a festék segítségével a korábban felhasznált fűtési energiának 75%-a is elegendő lesz otthon befűtéséhez.
 3. Búcsút mondhat a hőhidakon és a penészedésen való idegeskedésen, megszabadulhat a dohos szagtól, és megkímélheti családtagjai egészségét a penész káros élettani hatásaitól.
 4. A ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék több mint ezerféle színre színezhető, így biztos lehet benne, hogy megtalálja azt a színárnyalatot, amit otthona falain látni szeretni. A festékbevonat rendkívüli színtartó képességgel rendelkezik, ennek köszönhetően több esztendő elteltével is javíthat a falfelületen úgy, hogy a javításnak ne legyen észrevehető nyoma a falon.
 5. A festékkel kezelt falfelületet egyszerű tisztítani, könnyen lemoshatóak. A felületek dörzsállóak, tehát nem kell attól tartania, hogy a súrolástól a festék kifakul, elveszti eredeti szép színét.
 6. Ahhoz, hogy lélegzetelállító tulajdonságai érvényesüljenek, elég 0,3 milliméter vastagságban felhordania a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festéket. Rendkívül rövid idő alatt megszárad, nem tartalmaz oldószereket. Nem kell tehát attól sem tartania, hogy a festék alkalmazása után Önre és családjára veszélyes mérgező anyagok párolognak majd ki a festékből, sőt, kifejezetten ajánljuk bevonatunkat allergiás, asztmás megbetegedésekben szenvedőknek is.

Megesett már Önnel is, hogy bár már a lakásfelújításhoz szükséges minden anyagi forrással rendelkezett, mégis ahányszor maga elé képzelte azt a hatalmas felfordulást és rendetlenséget amivel az ilyen munkálatok járnak, úgy döntött, elhalasztja a(z amúgy a falakat nézve már nagyon is időszerű) festést? Egy héttel… Két héttel… Egy hónappal… Talán egy évvel is?

Örömhírt hoztunk Önnek, mivel ha a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festéket választja…

…akkor legalább 10 hosszú évig nem lesz gondja a házfalakra! Milyen jó is lesz legalább egy évtizedet eltölteni a házfelújítással járó felfordulás és stressz nélkül!

„Tényleg igazán egyedülállónak tűnik a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék… De ahhoz, hogy a festék ezt a rengetek jótékony hatását kifejtse, biztos nagyon speciális módon kell felhordani, szakember közreműködésével.”

Szfh. referencia 2007.08. (1)Szerencsére egyáltalán nem ez a helyzet! A ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festéket éppen úgy kell felvinni a szobák falaira, mint a többi, hagyományos technikájú vízalapú festékbevonatot. Saját maga – esetleg barátai, családja besegítésével – is könnyedén elvégezheti a házfelújítást.

Megértjük, ha első hallásra túl csodálatosnak, ténylegesen hihetetlennek találja azt, hogy létezik ilyen csúcsminőségi festék. Az elején mi sem akartunk hinni a fülünknek, a szemünknek… Aztán a gyakorlati tapasztalatink biztosítottak minket – ahogy majd Önt is fogják, ha alkalmazza a festéket – arról, hogy mindez nem mese, nem álom, hanem valóság. Nem is azoknak kínáljuk festékünket, akik szkeptikusok a modern tudományos technika eredményeivel szemben, hanem éppen ellenkezőleg, azoknak akik a haladás hívei, akik jóravaló dolognak tartják, és együtt örülnek velünk annak, hogy a tudomány fejlődése révén ma már mi minden lehetséges.

Jópár évvel ezelőtt biztos Ön sem gondolta volna azt, hogy olyan virtuális kommunikációs rendszer lesz hozzáférhető minden civil számára, amellyel gyakorlatilag az egész világ megoszthatja egymással tapasztalatait, élményeit (Internet). Vagy bő egy évtizeddel ezelőtt el tudta volna képzelni, hogy olyan telefonja lesz, amely elfér a nadrágzsebében, és nem csak telefonálni tud vele, hanem fényképezni, filmezni, játszani, de még internetezni is?

Jegyezze meg jól: otthona penészmentesítése csak abban az esetben lesz eredményes (vagyis hosszú távon sikeres), hogyha a penészedés okát képes megszüntetni

Az nem lehet alternatíva, hogy tovább nézi tétlenül a penészfoltokat, veszélyeztetve ezzel az Ön és családja egészségi állapotát, alkalmanként pedig tovább tetézi a helyzetet azzal, hogy mérgező vegyszerekkel próbálja meg kiirtani a penészt, amik a szoba légkörébe kerülve fokozzák az egészségügyi ártalmakat!

Van még egy jelentős téma, aminek szentelnünk kell pár sort: ez pedig nem más, mint a kiadás és a beruházás éles megkülönböztetése. A penészölő vegyszerek használatával szemben, a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék egy beruházás. Ez azt jelenti, hogy a festékbevonatra fordított pénzt nem dobja ki az ablakon, hanem épp ellenkezőleg, idővel visszakapja azt a pénzt, amit a hőszigetelő és penészmentesítő festékre költött!

Ez a ThermoShield festék ugyanis nagymértékű energiamegtakarításhoz juttatja Önt, vagyis ezentúl sokkal kevesebbet kell költenie a fűtésszámláira. Döntenie kell: a mérleg egy oldalán ismétlődő kiadások, egészségre ártalmas otthoni légkör, vissza-visszatérő felújítási problémák vannak, a másik oldalon pedig egy olyan befektetés, amivel megszabadulhat a penésztől sé a hőhidaktól, optimalizálhatja otthoni klímáját, és a rendkívüli hatékony hőszigetelő hatásnak köszönhetően hónapról-hónapra energiát, azaz pénzt takaríthat meg!

Hogyan penészmentesítsük otthonunkat két lépésben?

Első lépés: Először is ki kell irtani minden penészspórát ami a penészfoltokban van. Ezt megtehetjük bármilyen boltban kapható penészlemosóval. A penészfoltos falakra való permetezés után fontos, hogy megvárjuk azt az időt, amíg a szer kifejti penészölő hatását. A penésztelep élettelen maradványait azután nedves ronggyal vagy szivaccsal dörzsöljük le, tisztítsuk le minél jobban a felületet.

Második lépés: Ezt követően hordjuk fel a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festéket a falakra, figyeljünk rá, hogy alaposan fedjük be a szoba minden elérhető felületét, mert ha hézagos marad a festék, akkor nem tudjuk elérni a lehető legbiztosabb penészmentesítő hatást. Ilyen egyszerűen és hatékonyan csak a ThermoShield penészmentesítő festékkel előzheti meg a penészedést, nyugodtan nézzen szét a festékpiacon, garantáljuk, hogy nem talál hasonlót. Nem szükséges szakembert hívnia a festés kivitelezésére, hiszen egyszerűen végrehajtható, de ha úgy kényelmesebbnek találja, kérjen segítséget!

Mi minden haszna származik még a tökéletes penészmentesítés megvalósításán túl a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festék alkalmazásával?

 1. A különleges kötőanyag és az egyedülálló hatású kerámiagolyók páratlan kombinációja rendkívüli ellenálló képességgel és fokozott dörzsállósággal ruházza fel a falfelülete, amely a hagyományos festékek használatával ellentétben nem fog statikusan feltöltődni.
 2. Ez azt eredményezi, hogy a nikotin, füst, szmog és egyéb szennyeződések nem fognak lerakódni a szobák falaira, illetve csak nagyon minimális mértékben. A koszolódások viszont nagyon könnyedén  és hatékonyan tisztíthatóak, mivel azok nem létesítenek kémiai kötést a bevonattal, így simán vízzel, tisztítószerrel eltávolíthatóak.
 3. Páratlan találékonyságú összetevőinek köszönthetőn a ThermoShield beltéri hőszigetelő és penészmentesítő festékkel kezelt falfelületek igen nagy rugalmassággal rendelkeznek, amely tulajdonságát extrém fagyos és szélsőségesen meleg környezetben is megőrzi, tehát nem érik Önt majd olyan kellemetlenségek, hogy egyszer csak azt kell látnia, a felületen apró repedezések jelentek meg.
 4. A festék segít Önnek hogy energiát takarítson meg, ezzel nagy mértékben csökkentheti otthona kifűtéséből eredő költségeit.
 5. Szabályozz az otthoni levegő páratartalmát (klímafesték), kiszívja a nedvességet a falakból, majd a kellő időben „kilélegzi”, így hozzájárul ahhoz, hogy a lakás légköre kellemes és élettanilag egészséges legyen, és minimalizálja a házipor-allergia kialakulásának esélyét is.
 6. Hihetetlenül jó színtartó képességgel rendelkezik, csúcsminőségi pigmentjeinek köszönhetően ellenáll a káros napsugaraknak, az UV-sugárzásnak. Sok év után is úgy fog kinézni a fal, mintha csak a múlt hónapban festették volna le, ez pedig azt teszi lehetővé, hogy hosszú évek múltán is feltűnésmentesen javítható, mivel a javított felület nem fog kiríni a környezetéből.
 7. A kerámiagolyócskák jótékony hatási minden színárnyalatú festékben ugyanúgy megvalósulnak, a fűtésből keletkező hőenergiát egyenletesen eloszlatják a falfelületen, így a ház szobái sokkal rövidebb idő alatt, és sokkal egyenletesebben melegednek majd be.
 8. Mindent összevetve 75%-ára csökkentheti azt az összeget, amit eddig költött otthona fűtésére!

Kívánhatna még ennél többet egy falfestéktől? Eredetileg csak penészmentesíteni szerette volna otthonát, és egyszeriben azon kapja magát, hogy minden szempontból kellemesebbé és vonzóbbá teszi otthona légkörét és kinézetét, ráadásul mindezzel még pénzt is energiát is takarít meg!

Ne habozzon, hagyja maga mögött a kételkedést, az életben tudni kell élni a lehetőségekkel!

Kérjen árajánlatot most!

Vegye meg nálunk az eredeti ThermoShield hőszigetelő bevonatot; kivitelezésre akár 30% kedvezményt adunk. Keressen minket MOST!

  Név (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Mobil: 06 (20) 466 5339 

  ThermoShield főoldalra vissza >>