Ajánlat kérése

Fenyvesi Péter sztárépítész humor-morzsái

fenyvesi-peter-2Újabb gyöngyszem bukkant fel a koos.hu nevezetű kamu-szakmai portálon.  Fenyvesi Péter ( kép forrása: fenyvesipeter.hu) „sztár”építész hozzászólása továbbemelte a „szatyros (LINK JAVÍTVA*)” blog színvonalát:

* Koós Úrnak nem tetszik, ha a szatyraira hivatkozunk, ezért megváltoztatta a szatyrok URL-jét. Természetesen javítottuk.

koos.hu-fenyvesi

Forrás: Koos.hu – ThermoShield bejegyzés

Ebben Fenyvesi Úr leírja:

” … Forray úr most bizonyára úgy érzi, hogy sikerült ellensúlyoznia az ÉME minősítés égető hiányát.

Amúgy várják az oviban. …”

1. Nekem nem hiányzik az ÉME minősítés, pláne nem égető módon.

2. Ami viszont égető módon kéne hogy hiányozzon  Önben a tisztesség és a szakértelem.

3.  Köszönöm az óvodába invitálást, de úgy gondolom jól megvan Ön ott nélkülem is.

Nézzük meg a „csodálatos weboldalát”:

http://www.fenyvesipeter.hu/

Személy szerint ha ilyen az a ház is mint a weboldala, akkor én a fiam legóházát se bíznám Önre.

Ha tovább kattintgatunk megtaláljuk, hogy e neves elme a független-építész-blog szerkesztője. Tehát nem az hazai építész szakma színvonalának növelése miatt szórja tele a blogot magasröptű hozzászólásokkal, hanem a reménybeli megrendelések miatt.

A hozzászólása is ilyen, független, távolságtartó és szakmai : „Amúgy várják az oviban … „.

De ne legyünk ennyire szőrös szívűek, nézzük meg Fenyvesi mérnök úr szakmai munkáját:

fenyvesi-haza

Forrás: koos.hu (a szatyros blog) 

A magyar tervezői tudás csúcsa. Nem irigylem a kivitelezőt és az ácsot, de a tulajdonost meg egyáltalán nem, ezzel a épülettömbbel a gatyája is rá fog menni a fűtésre. Miért kell ebben az országban minden házat úgy megtervezni, hogy 30 kiugrás van egy 70 nm házon is?

Milyen ennek a háznak az belső tér kihasználtsága és az építkezésre felhasznált anyag költség hatékonysága?  A Mérnök Úr emlegette az „ovit”, legutoljára ott láttam ehhez hasonló elszabadult rajzokat. De ott még az a cél hogy a gyerekek a rajzolásba kiéljék magukat, azért rajzolnak olyan absztrakt dolgokat, de a tervasztalon miért kell?

Miért nem lehet egyszerű letisztult házakat tervezni? Miért nem lehet hőtechnikailag, energetikailag is odafigyelni? Miért szól egy ilyen ember hozzá a ThermoShield hőszigetelő bevonathoz??

Péter fiam ez elégtelen, menj vissza és ülj le a helyedre. Megbuktál.

16 Hozzászólás van a “Fenyvesi Péter sztárépítész humor-morzsái” oldalon

 1. Majoros Péter kor írta:

  Én nem vagyok építész, de józan ésszel végiggondolva ezt a tervet eldobom az agyam. Hasonló dologgal akkor találkoztam amikor elmentem egy szintén ambiciózus grafikushoz, hogy névjegykártyát tervezzen nekem.

  Na azon a névjegykártyán rajta volt minden amit a PhotoShop-ban talált, színkavalkád ábra hegyek, háttérkép, effektek.

  Itt ugyanez figyelhető meg, több tetőkiugrás, tetőablak, faberakás. A favédelemről ki fog gondoskodni? Idétlen tetőformák, nem is egy hanem több! Vízszigetelés és hőszigetelés hogy lesz biztonságosan megoldva?

  A különbség a grafikus és Fenyvesi Úr között, hogy a grafikus akkor volt 16 éves, kedves Péter pedig 60. Úgyhogy már sok esély nincs hogy megváltozzon.

  Csak idézni tudom Forray Urat:

  „Péter fiam ez egyes, menj vissza a helyedre. Megbuktál.”

  UI.: A grafikus újratervezte a névjegyemet és igazat adott. Ezt Pétertől nem lehet elvárni, ahogy látom ő csak mások kioktatásához ért.

 2. Majoros Péter kor írta:

  Most olvasom kØØs pajti – igen a dupla nullás szaki – blogján a vonatkozó bejegyzést.

  Ez most komoly? Ez tényleg energiatakarékos háznak lett tervezve? Uram atyám….

 3. Kissné Zsuzsa kor írta:

  Üdvözletem az Hölgyeknek és az Uraknak!

  Jó pár évvel ezelőtt a férjemmel egy új házat terveztünk magunknak, elképzeléseink voltak, milyet szerettünk volna. Egyik ismerősünk ajánlotta a Fenyvesi Urat, ám mi nagyot csalódunk benne. Mi volt a hiba? Mi nem tetszett?

  Semmi egyéb, csak az, hogy a kéréseinket nem vette figyelembe, hogy nem lottó ötös nyereményből készültünk házat építeni magunknak, mert vannak jogosultsággal bíró, de felületes munkát végző mérnökök, de vannak profik is. Fenyvesi Úr az előbbi csoportba tartozik…sajnos.

  Mit nem vett figyelemebe?

  1. Az anyagi igényeinket.
  2. Az energetikai szempontokat, mert számára fontosabb volt az „egyedi” kialakítás a megrendelő kéréseinél.

  Az, hogy arrogáns és lekezelő lett, miután nem ugráltunk a tervei láttán!

  Nem szeretném végig ragozni a teljes kanossza járásunkat, de végül egy másik építész irodával terveztettük meg az otthonunkat. (Építész stúdió)

  Senkinek nem ajánlom ezt a pojácát! (Fenyvesi urat)

  • Forray Géza kor írta:

   Kedves Zsuzsa! Köszönettel vettük a hozzászólását. Ellenben meg szeretném kérni, hogy a következőben kicsit finomabban fogalmazzon. Itt most a pojáca szóra gondolok. Sok sikert az építkezéshez. És ha még nem választottak hőszigetelést akkor ajánlom Önnek a ThermoShield hőszigetelő anyagot!

  • Kedves Kissné Zsuzsa!
   Kérem, szíveskedjen emlékeztetni, mikor, melyik épület terveinél kerültünk kapcsolatba!
   Köszönöm, hogy jó híremet terjeszti. Akik ismernek, biztos rám ismernek, mert két dolgot mindannyian tudnak rólam:
   – Kiemelkedően fontosnak tartom az energiatakarékosságot
   – Soha nem voltam még senkivel sem arrogáns, lekezelő.
   Üdvözlettel: F.P.

   • Parti Viktória kor írta:

    Fenyvesi Péter írta (koos.hu):

    „Amúgy várják az oviban”

    Ott a cikkben a kép, ezt írta! Így kommentelt a koos.hu-n. Így már hihetőbb, hogy néha azért csak lekezelő tud lenni, még ha ezt észre sem veszi.

 4. Forray Géza kor írta:

  Az igen tisztelt Koós Miklós É P Í T É S Z urat zavarhatja hogy rá hivatkozunk, mert már párszor az oldalára mutató linket megváltoztatta. De mi mindig javítjuk 🙂

  Annyira bízik a EMI / ÉME minősítésekben, hogy láttam minden bejegyzésében azt kéri számon. Fizet neki az ÉMI hogy őket reklámozza? Vagy ugyanolyan színvonaltalan emberek vannak ott mint a Koós Úr, és ezért védi őket? Én csak kérdezek …

 5. Forray Géza kor írta:

  Fenyvesi Úr! Hogy tetszik az ingyen reklám?

  Jelentem ez a bejegyzés az egyik legolvasottabb cikkünk, a „Tervbemutató” után …

  Nemsokára kitesszük a Goolge Analytics-et hogy mindenki lássa, hogy mennyire sikeresek vagyunk.

  • Fenyvesi Péter kor írta:

   Ezt nem fogom annyiban hagyni! Fel fogom jelenteni hírnévrontásért! Most mondták le két megrendelésem ezen szennyblog miatt!

 6. hu02 kor írta:

  Kedves Forray Géza,

  Szerencsésnek tartam magam, hogy rábukkantam erre a cikkre. Szeretném leszögezni, hogy Fenyvesi Péterrel semmilyen kapcsolatban nem állok, azonkívül, hogy párom szülei vele szerették volna megépítetni az emeletet (sajnos az építkezés komoly betegség miatt elmaradt). Azonban a terv olyan „jól” sikerült, hogy a mai napig elővesszük és csodáljuk a fent említett szakember munkáját (és nevetünk rajta).

  Hozzátenném, hogy Fenyvesi úr a megrendelők igényét félig-meddig vette csak figyelmbe, több tervet is készített, amelyek közül egyik sem volt megvalósítható. Soha nem láttam még olyan tervet (terveket), ami ennyire rosszul használta volna ki a rendelkezésre álló teret. Ha lesz olyan szerencsénk hogy eljutunk a ház felújításig, akkor ezeket a terveket kidobjuk a kukába, Fenyvesi Péter leszerepelt előttünk is!
  Most viszont a jön az én szakterületem a gazdasági rész. Remélem tisztában van azzal a ténnyel, hogy az ilyen típusú köznyelven mondva: „lehúzó cikkekkel” komoly bírósági perek szoktak kezdődni. Szomorúnak találom, hogy ennek valós tartalma van! Én személy szerint a nevemet nem merném ilyenhez adni, mert félnék a pertől!

  Egy valami biztos, ha felújítjuk a házat se szigetelés, se felújítás terén az Fenyvesi neve említésre se fog kerülni a lehetséges megbízandó cégek között.

  Üdvözlettel,
  hu02

  • Fenyvesi Péter kor írta:

   Tisztelt hu02 „senki”!

   Hogy meri az én munkásságom becsmérelni? Én csak pénzt szeretnék keresni, becsülettel dolgozni. Ebbe pedig nem fér bele az, hogy engem lefikáznak! Már megtettem a szükséges intézkedéseket. Találkozunk a bíróságon!

   Üdvözlettel:
   Fenyvesi Péter

 7. MEK kor írta:

  HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁS:

  Ezennel szeretnénk mindenkit tájékoztatni, hogy Fenyvesi Péter tervezői jogosultságának visszavonását kezdeményezték az Építész Kamaránál, etikai és szakmai okokból.

  Fenyvesi Péter az eljárás ellen panasszal nem élt.

  Amíg nem tisztázott a helyzet, erősen ajánlott a más tervezőt keresni.

  Magyar Építész Kamara

  • Fenyvesi Péter kor írta:

   Természetesen ez is pont olyan kamu, mint az egész oldal, a benne lévő állítólagos megbízókkal, akik itt próbálják ismeretlenül leértékelni a munkásságomat.
   Senki nem kérte a kamaránál a felfüggesztésemet, nem is volt rá oka, nem is történhet ilyesmi az érintett megkérdezése nélkül. Nem kicsit gyanús, hogy az én közlésemre a feljelentésről, már 8 órával ott lenne a kamara állítólagos közleménye. Reggel 9 előtt napláne. 🙂
   A kerületi kamarai biztos (Zlamál Ilona) ott ül minden tervtanácsi ülésen, mellesleg elismeri a munkámat, bárki megkérdezheti.
   A citált épület bár sajnos, főként anyagi okok miatt nem valósult meg valóban kompakt tömeg, aki tud rajzot olvasni, maga is megállapíthatja. A felületes szemlélő, aki nem követi a termikus burok vezetését, tévesen ítélheti meg.
   Ami még kamu, az az oldal maga, és az anyag, amit a NASA-val való kapcsolattal próbál hitelesíteni a gazdája.
   Kamu az anyag is, hisz’ mivel nem tudta bizonyítani a hirdetett tulajdonságokat, a GVH megbírságolta, és eltiltotta a tevékenységtől. Minket azért próbál kipellengérezni ez a szerencselovag, mert szakmailag kérdőjeleztük meg az anyaggal kapcsolatos állításait. Ezért a legjobb védekezés a támadás, a karaktergyilkosság, elvén terjeszt néhányunkról hazugságokat.

 8. Érdekes ugye, hogy nem éltem panasszal a felfüggesztés ellen, mivel nem létezik csak a szerző egyik kamuja.
  Mint ahogy az itt panaszkodó nem létező megbízóim. Ők is a szerző kreatúrái.
  Azóta az anyagot már más néven is árusítják, és a GVH döntése nyomán már nem hazudják, hogy érdemi hőszigetelő képessége lenne. Miért is? Mert hogy sajnos nincs neki. Erre hívtuk fel anno a figyelmet páran. No ezt a kudarcot próbálta palástolni a felénk irányuló rágalmakkal ez a komoly ember.

Véleménye fontos számunkra, írja meg!

Az email cím nem lesz nyilvánosan olvasható! A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitölteni!

19 + 11 =