Ajánlat kérése

Megbukott a Koos.hu nevezetű kamu építészbolg

Mivel a személyemet és általam forgalmazni kívánt terméket olyan nemtelen  támadásnak és alaptalan vádaskodásnak tette ki a  koos.hu nevezetű kamu építész blog, ezért úgy  gondoltam helyénvaló ha itt is elmondom a véleményem, egyben a helyére tesszük a dolgokat.

A koos.hu egy komoly szakmai blogként definiálja magát, ahol mértékadó és mérvadó szakemberek hasonló cikkeket és hozzászólásokat publikálnak.

A blog tájékoztatójában benne van, hogy tanácsadást nyújtanak, a blogon nyújtott tanácsadás ingyenes. Itt már érzi a kedves olvasó, hogy valami bűzlik. Egyrészt mindenki tudja, hogy „nincs ingyen ebéd”, azaz a weboldalon nyújtott tanácsadás annyit is ér, jobban beleolvasva még annyit se. De ami sejthető ez csak csali, hiszen ezután jön a vastagon fizetős szolgáltatás. ( Amit a blogon tapasztalható színvonal után nem túl biztató. )

De olvassunk csak bele ebbe a komoly építészmérnöki szakmai blogba, miről is van szó:

1. Szatyrokról

Szatyrok minden mennyiségben (LINK JAVÍTVA!*) >

* Frissítés:  A szatyros URL-t Koós úr megváltoztatta, mert kellemetlen lett.
Régi: http://koos.hu/2014/02/01/patchworktaskak/
Új: http://koos.hu/2014/02/02/patchworktaskak/ – semmi gond, módosítottuk a linket 😉 A bejegyzés dátumán módosított a kis trükkös, hogy ne tudjuk elérni  (pirossal jelezve) 🙂

„Szatyraim. A nők 90 %-a a retiküljén kívül minden nap visz magával valamilyen zacskót, szatyrot, kisebb táskákat, amiben vagy a munkahelyi holmijait viszi, vagy a bevásárolt dolgokat. Én  nem szeretem a nylon szatyrokat, és ha lehet ebben viszem a határidő naptáromat és az egyéb holmikat, amelyek nem férnek el a retikülömben. Könnyen mosható és ráadásul, hogy is szokták mondani – öltöztet. Többféle színűt készíttem magamnak, hogy az aznapi ruhámhoz tudjak választani. Ezek a legfrissebbek, megrendelésre varrtam őket.” 

Őszintén gratulálunk a szatyrokhoz, egy építész blogról a szatyrok nem hiányozhatnak!

szatyor

2. Ágytakaró (!) kék csíkokkal

Pokrócok, ha fázunk télen, vagy ha le akarunk telepedni az aszfaltra (LIN K JAVÍTVA*) >

Egy mintából kettő! Az anyag szabásából két minta lesz, és én mindegyiket külön – külön megvarrtam. Lehetett volna a mintákat egy takarón belül váltakozva is megvarrni. Nekem mindegyik nagyon tetszett, így készült el kettő.

pokroc

Végigolvasva a cikket megtudjuk, hogy ezt a takarót (se ?) sikerült eladni.

* Frissítés: 

A  pokrócos URL-t Koós úr megváltoztatta, mert kezd kellemetlené válni:

Régi: http://koos.hu/2014/02/15/patchwork-agytakaro-kek-csikokkal/

Új: http://koos.hu/2014/02/10/patchwork-agytakaro-kek-csik/

A bejegyzés dátumán módosított a kis trükkös (pirossal jelezve) 🙂

3. Strandtáska 

Strandtáska használt lomokból (LINK JAVÍTVA*)>

Ide a képet is be kell másolnom, mert ez ritka igénytelen fajtából való, lomtalanításkos se vinné el senki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megtudjuk a blogból ,hogy: „Amikor megvarrtam az elsőt, sorban álltak, hogy természetesen mindenki kér egy ilyent. Körülnéztem a rongyos ládámban, és a maradék anyagok felhasználásával mindenkinek mást varrtam, hogy ne keverjék össze. „Nagyon cukin néz ki, ahogy le van dobva a földre.

Még jó pár fércmunkát talál az ember ezen a neves szakmai blogon, nekem kicsit olyan érzésem van, mint az egyszeri ember aki a használt ruha kereskedőnél a bálabontás végére ér oda. De ne legyünk túl szigorúak egy komoly szakmai blogra ilyen is kell.

Na de lássuk, még milyen magvas szakmai információkra lelhet az ember az oldalon.

* Frissítés: 

A  strandtatyós URL-t Koós úr megváltoztatta, mert kezd kellemetlené válni:

Régi: http://koos.hu/2014/02/22/patchwork-strandtaskak/

Új:  http://koos.hu/2014/03/11/patchwork-strandtaskaink/

A bejegyzés dátumán módosított a kis trükkös (pirossal jelezve) 🙂

4. MKNI felszólító levele 

http://koos.hu/2014/04/19/minket-is-megtalalt-a-mkni-felszolito-levele/

Ez a dolog az építész szakmát megrengette, mindenképp írni kell erről. ( Vagy mégsem?) Megtudjuk, hogy szegény Koós Miklóst majdnem átverték, de résen volt és a NNYI-t megszégyenítő nyomozásba kezdett: lekért cégkivonatot, képernyő mentést készített, levelet szkennelt, szóval dolgozott keményen mint az állat. Mint a  mértékadó építészmérnöki blog tulajdonosa kezdeményezte a bűnös előzetes letartóztatását. ( FG: Az MKNI nem írhat hülyeségeket a Koos.hu meg igen? )

5. Fanyulak (és réz.f@..ú bagoly

http://koos.hu/2014/04/20/husvet/

Ha már az állatoknál tartunk.
Bagoly és réz.
fanyulak-husvet
Nyúl és fa.

6. Ne tedd tönkre a Városligetet 

De várjuk csak! Most jön a java, a szatyrok és pokrócok használt zokniból és alsóneműkből történő varrása, széleskörű nyomozás és ítélet végrehajtás után úgy érzi, hogy most már pedig tenni kell valamit: felszólít minket, hogy ne vegyünk részt  Városliget tönkretételében!

http://dozerkoos.hu/2014/03/02/ne-vegyel-reszt-a-varosliget-tonkreteteleben/

Még jó hogy olvastam, épp most akartam a dózert a kertben beröffenteni, hogy legyalulom az egészet, mert zavartak a kacsák a tóban.

De ezek után nézzük meg kik azok akik hozzászólásaikkal tovább növelik a blog színvonalát:

retard-lazzlo7. Lazzlo

( most épp boldog, mert kifejthette valahol magvas gondolatait, lehet nem így néz ki, de mivel nem tudjuk ki ő, így csak az általa írtak színvonalából tudunk következtetni a fizimiskájára ) 

Lazzlo igazi neve: Szekér László.

Így néz ki a kis köcsög 🙂

Gondolom sokan megtolták a kis „szekeret” 🙂
Itt is boldogan hízik a pocok feje egy kanyar után 🙂

Olvassuk végig mit írt a ThermoShield festék forgalmazójáról:

1. „Elhallgatás” bűne. A termék jó tulajdonságait sugalmazza, de ennek alátámasztására jelentéktelenül csekély számú tulajdonságot vesz figyelembe, míg más, fontosabb szempontokat nem vesz figyelembe.
2. „Bizonyíték hiányának” bűne, olyan állítás(ok), melye(ke)t nem lehet könnyen elérhető információval, vagy hiteles, független tanúsítvánnyal alátámasztani.
3. „Határozatlanság” bűne: elégtelenül alátámasztott, vagy túl általános állítás(ok), mely(ek)nek állítását a fogyasztó könnyen félreértheti.
4. „Hamis tanúsítvány” bűne: Szavakban vagy képekben kommunikált állítás, mely azt a benyomást kelti, mintha független tanúsító elfogadná, értékelné a terméket.
5. „Lényegtelenség” bűne: olyan állítás hangsúlyozása, mely ugyan önmagában igaz lehet, de mely lényegtelen, és nem segíti a fogyasztót a tájékozódásban.
6. „Kisebbik baj” bűne: Olyan állítás, mely önmagán belül igaz lehet, de ez a fogyasztót eltéríti attól, hogy a nagyobbik bajjal foglalkozzon, vagy rálásson a probléma lényegére, és ezáltal valóban megoldja a problémáját.
7. „Füllentés” bűne: „állítások”, melyek egyszerűen nem igazak.

Ekkor az jut az ember eszébe, hogy Rákosi Mátyás nem élt hiába. Már csak a 8. pont hiányzik.: Ítélet: 20 év Recsken. Elnézést kérünk a fotó tényleges tulajdonosától nem akartuk megbántani, hogy ilyen emberrel mint a Lazzlo hoztuk összefüggésbe.

9. „Független és pártatlan” vélemények 

Független építészeti blogként független véleményeket közöl más építőanyagokról is:

http://koos.hu/2011/06/02/recycling-geocell-habuveg-schaumglas-hoszigeteles/

Hoppá, ennek nem estek neki annyira! Nincs hőbörgés, lehazugozás, anyázás, káröröm, remélhető börtön és egyéb kilátásba helyezése. Rá is jön az ember, hogy miért: Blog szerkesztője által forgalmazott termékről van szó >  Saját termékről lehet jókat írni a független szakmai blogban.

Szóval itt tartunk … de még nincs vége! Folyt. köv.!

[poll=”4″]

16 Hozzászólás van a “Megbukott a Koos.hu nevezetű kamu építészbolg” oldalon

 1. Veress Gábor kor írta:

  Gratulálok! Nagy élvezettel olvastam ezt blog bejegyzést. Nagyszerű összefoglaló a színvonaltalan koos.hu-ról. Időnként rá szoktam nézni, hátha javul valamit, de azt lehet mondani, hogy gyenge kezdés után erős visszaesés. Ehhez az íráshoz még egyszer gratulálok, rendesen helyre lett téve az „önjelölt szakértő kolléga” 🙂

 2. István G. kor írta:

  A koos.hu az picit „bulváros”, gondolom ezért lett ilyen, mert könnyebb ilyen cikkeket írni és talán szélesebb rétegek olvassák.

  Végül pedig a bújtatott reklámokat is többen láthatják. Természetesen, senki nem veszi igazán komolyan azt az oldalt, most a komoly mérnökökre gondolok. Magam nem vagyok az, csak szoktam olvasni a koos.hu oldalt, egyszer említettem egy építész irodának és csak nevettek…. de olvasásra/szórakozásra megfelelő. Ha így nézzük, a „szatyros téma” is már érthető.

  Ü: István G

 3. György Péter kor írta:

  Nagyon tetszik a bejegyzés! Pont megfelelő stílus és szövegezés megfelelően ironikus válasz Koooos blogjára. Várom a további bejegyzéseket, én személy szerint terjeszteni fogom. 🙂

  A szatyros, fanyulas, baglyos téma különösen tetszett 😀

  Remélem koos pajti észhez tér végre ….

  Addig jár a kóósó a kútra amíg el (be) nem törik 🙂

 4. Forray Géza kor írta:

  Most vettem észre, hogy Koós „kolléga” megváltoztatta a blogom által belinkelt blog-jának vonatkozó szatyros URL-jeit.

  Semmi gond, módosítani fogjuk, fontos hogy up-to-date-ek legyünk.

  Esetleg kezd kényelmetlenné válni a szatyros téma??

  Most láttam hogy a bejegyzések dátumán módosított Kóós Úr, egyértelműen azzal a szándékkal, hogy elérhetetlen legyen az innen a blogjára mutató link.

  Költői kérdés: Koós Úr, esetleg szégyelli az azon lévő tartalmat, azért változtatta meg az URL-eket?

 5. Lomniczi Gábor kor írta:

  Nálunk most lesz lomtalanítás az környéken! A lomisok mindig hagynak maguk mögött pár cuccot, szeretettel várjuk kedves Kóos Miklóst és Adorján Ritát.

  Egy igazi aranybánya és a köztereseknek is kevesebb lesz a munkája!

 6. Forray Géza kor írta:

  Nagyon köszönöm, hogy ennyien hozzászóltak a bejegyzésemhez. Mindez öröm és egyre nagyobb felelősség, amibe tegnap, a blog indulásakor még bele sem gondoltam. Ma pedig már késő is lenne …

 7. Kedves Forray Géza,

  igazán nem is tudom, hogyan köszönjem meg, hogy volt kedves a koos.hu-ról megjelentetni a vicces beszámolóját. Azon túl, hogy valóban humoros, igazi előnnyel is járt a számomra. Kérem látogasson el a Google keresőjébe és üsse be a Forray Géza nevet.

  Tegnap még csak 7, de ma már az első húsz találatból 17 a koos.hu-ra mutat (hála annak, hogy Ön követi a posztbejegyzések linkváltozását, tervezem még párszor megváltoztatni őket, remélhetőleg Ön követi majd…). Mint bizonyára tudja az internetes keresésben a kivülről jött linkeknek nagy szerepük van. Mások ezért fizetni szoktak, Ön viszont volt kedves ezt kérés nélkül is megtenni.

  Mégegyszer hálás köszönet
  …………………………..

  üdvözlettel

  K o ó s M i k l ó s építész

  • Forray Géza kor írta:

   Tisztelt Koós Úr!

   Köszönöm szépen elismerő szavait, ez megerősít abban, hogy jó úton járunk és mindenképp folytatni érdemes.

   Ha ennyire örül a linkeknek akkor miért változtatta meg? Mert amit mond meg amit tesz a között ellentmondás van. Ön erre egyből rávágná hogy „HAZUDIK”.

   Miért használja az aláírásában, hogy „építész” ? Miért kell kihangsúlyozni? Talán azért mert a „munkássága” alapján nem jönnénk rá?

 8. Boross István kor írta:

  Építkezés alatt vagyok és így találtam rá erre a nagyon érdekes blogra. Mivel keresőoptimalizálással is foglalkozom, felkeltette érdeklődésem Koós Úr bejegyzése, amiben több ellentmondás is van. Egyrészt, ha ennyire fontos neki hogy link mutasson az oldalára akkor miért változtatta meg és miért tervezi újból megváltoztatni? Másrészt nem mindegy, hogy a linket honnan kapja az ember, néha ellenkező hatást is ki lehet váltani vele, mint jelen esetben, már eleve negatív attitűddel fog a látogató átkattintani a koos.hu blog-ra és az ott olvasottak ezt csak meg fogják erősíteni.

  Úgyhogy azt javaslom, hogy mindenki maradjon a kaptafájánál. Sajnos azt látom, ha valaki a szakmájához se ért akkor szívesebben terjeszt negatív dolgokat a másikról, hogy valamivel kitűnjön, mert a tudásával nem tud. Ez figyelhető a koos.hu oldalon is ahol kívülálló szemmel is színvonaltalan szakmai vita folyik, ellenben szakmaiság mögé bújtatva savaznak olyan termékeket amelyek nem az érdekeltségi körükbe tartozik. Nincs ezzel baj, de akkor azt a címet kell adni a blognak, hogy „Bulvár az építészetben”.

  Még annyit, hogy miért fontos, hogy a Forray Géza névre mi jön be a google.hu keresőjébe? Az igazi szakmai blogok rendelkeznek olyan brand-dal hogy nem kell a google-re támaszkodniuk. A google-ra a kereskedelmi és bulvár oldalak építenek, éppúgy mint a koos.hu …

  Vagy netalántán már Koós Úr is annyira fontosnak tartja a Forray Géza nevet, hogy erre fogja az oldalát optimalizálni? Tisztelt Forray Úr ezt veheti megtiszteltetésnek is!

  • Forray Géza kor írta:

   Kedves István! Köszönöm szépen a hozzászólását. Kívülállóként (építészet) és szakértőként (keresőoptimalizálás) is nagyon hasznos hozzászólást tett. Személy szerint a Koós és Fenyvesi szerű mekk-mestereknek szeretném felhívni a figyelmét, hogy amit használnak az kétélű fegyver, visszaüthet. Úgy tűnik ezt már nem tartják annyira poénosnak, mint más üzletének a rontását.

 9. István G. kor írta:

  Nem akarok belefolyni ebbe a beszélgetésbe, de az biztos, hogy más termék „ócsárolása” és pocskondiázása egyenlő a szánalom kategóriával. Itt most a koos.hu oldalra gondolok. A Sok önelégült „építész haver” támogató hozzászólása azt bizonyítja, hogy VANNAK emberek, akik nem a szakmaiságukkal, hanem bulvár szintű „fikázással” akarnak érvényesülni.

  Miért van az, hogy sok építész olyan lekezelő tud lenni? Miért van az, hogy sok építész elköveti azt a hibát, hogy a nagyszerű tervét végül még engedélyeztetni sem lehet vagy egyéb okból nem kerül kivitelezésre a nagyszerű terve?

  Egy igazi építésznek/tervezőnek alázatot kell mutatnia internetes megnyilvánulásaiban is. Mert könnyen a „rosszindulatú kókler” kategóriában könyvelhetik el.

  Azért remélem a dolgok mögé is látunk, kedves építész szakemberek!

  Béke!

  István G.

 10. Forray Géza kor írta:

  Kedves Olvasók! Újabb érdekes dolgok történtek. Koós Miklós Úr annak ellenére, hogy kijelentette hogy szereti a humornak azt a formáját ami Róla szól érdekes módon mégse jön be annyira mint hogy másoknak lehazugozása, meg üzletének szándékos rontása. Az oldalára mutató linkeket megint megváltoztatta, GYÁVA módon és a bejegyzéseimet is törölte GYÁVA módon a blogján.

 11. Forray Géza kor írta:

  Linkek javítva 😀

  És lesz egy úgy bejegyzés is Koós és Fenyvesi Urakról, nagy érdekes lesz 😀

  Remélem nekik is tetszeni fog 😀

  • Kissné Zsuzsa kor írta:

   Pedig külön megköszönte a vicces bejegyzést és a linkeket is. Közben meg folyton megváltoztatja. Nem tán szégyelli a saját oldalát?

   Vagy tán HAZUDOTT? A hazugság bűnébe esett! Ennek sem lehet elhinni egyetlen szavát sem (Koós). Ha ebben hazudott, vajon miben hazudott még? Esetleg mindenben?

   Én nagyon várom már, az új cikket Koós és Fenyvesi Urakról! Koós és Fenyvesi Péter „építész mérnök”, a két kókler!

 12. Velins kor írta:

  Mások leminősítése helyett inkább érdemes lenne itt körülnézni. Miért is kell a rágalmazást kéretlen levélben eljuttatni mindenkihez? Miért pont kéretlen levélben kell reklámozni, egy szolgáltatás? 🙂

 13. Dobos Péter kor írta:

  Mérnök eskü, 1780.
  „Végül azt a mérnöki eskümintát mutatom be, amely Sopronvármegye 1780. évi jegyzõkönyvébe latin
  nyelven bevezetve és magyar fordításban a következõképpen hangzik:

  Én …N.N. esküszöm az élõ Istenre, a dicsõséges Isten-Anyára, Szûz Máriára, az összes Szentekre, s Isten
  kiválasztottjaira, hogy minden munkámban, mely mûködési körömhöz tartozik, személyválogatás
  nélkül, legyen az gazdag vagy szegény, menten minden rábeszéléstõl, jutalmazástól, részrehajlástól,
  megfélemlítéstõl, gyûlölettõl, szeretettõl vagy rokonszenvtõl, teendõimet foglalkozásom
  szabályai szerint fogom ellátni s amit reám bíznak, mindazt legjobb tudásom szerint
  hûségesen fogom elvégezni. Isten engem úgy segéljen és minden Szentjei!”

  (A Magyar Mérnök- és Építész-Egylet Közlönye, A Budapesti Mérnöki Kamara Hivatalos Lapja
  Budapest, 1925. márc. 8. LIX. Kötet. 9-10. szám, 45-50. oldal:
  LÓSY SCHMIDT EDE: A mérnöki rendtartás XVIII. századvégi elsõ nyomai Magyarországon)

Véleménye fontos számunkra, írja meg!

Az email cím nem lesz nyilvánosan olvasható! A * karakterrel jelölt mezőket kötelező kitölteni!

tizennyolc − 12 =